De Dragons trekken Europa in voor de Euro Hockey League

Hockey | Vanaf woensdag 13 april wordt de Euro Hockey League, de meest prestigieuze hockeycompetitie van Europa, uitgezonden op Eleven Sports. Wat België betreft, zullen de KHC Dragons de eer van ons land trachten te verdedigen. Zij zullen het onder meer opnemen tegen Bloemendaal, de favorieten voor de eindwinst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Euro Hockey League telt net als vorig jaar maar 12 deelnemers. Die zetten zich vanaf 13 april schrap om elkaar het vuur aan de schenen te leggen. Op woensdag 13 april wordt de eerste horde genomen met de voorrondes van het toernooi. Daarin neemt het Franse Paris Saint-Germain het onder andere op tegen het Engelse Surbiton. De winnaar van dat duel zal uitkomen tegen de Dragons. De Dragons zijn de enige Belgische club in de Euro Hockey League. Dit komt omdat zij de huidige Belgische kampioen zijn en België maar één hockeyploeg mag afleveren. In tegenstelling tot vorig jaar pakt de mayonaise dit seizoen niet goed bij de Dragons in de ION Hockey League. Als ze dus in Europa hun slag willen slaan, zullen ze uit een ander vaatje moeten tappen.

Een vijfde titel voor Bloemendaal?

Als de Dragons aanstaande vrijdag vanaf 13u45 de winnaar van de voorrondes (Paris Saint Germain of Surbiton) over de knie kunnen leggen, komen ze uit tegen de winnaar van die andere kwartfinales. Dat kan ofwel Röt-Weiss Köln zijn, ofwel het Nederlandse Kampong, ofwel Uhlenhorst Mülheim. Die laatste twee clubs spelen hun respectievelijke voorronde tegen elkaar.

In 2021 konden slechts de vier beste landen op de Europese ranglijst deelnemen aan de Euro Hockey League en daar had het coronavirus alles mee te maken. Toen won de Nederlandse club Bloemendaal door in de spannende finale Atlètic Terrassa te verslaan met 5-2. Bloemendaal won het toernooi overigens al vier keer en is uit op een vijfde overwinning op rij. Leopold deed het vorig jaar ook niet slecht. De Antwerpenaren behaalde een knappe derde plaats door het Duitse Uhlenhorst Mülheim in te blikken met 4-2.

De finale in 2013

De Dragons verkeren momenteel niet in hun beste vorm, maar toch hoeft dat geen voorbode te zijn op een teleurstellend toernooi. In 2013 bewezen ze immers dat de Europese top niet veraf ligt. Toen bereikte de Dragons de finale van het toernooi, die ze uiteindelijk verloren tegen Bloemendaal. De jaren nadien bereikten ze regelmatig de top 5, net als vorig jaar. Belgische clubs doen het dus heus niet slecht in de Euro Hockey League. In 2019 wonnen de Waterloo Ducks bijvoorbeeld voor de eerste keer deze Europese competitie.

Ook de vrouwelijke Europese hockeyclubs treden binnenkort in actie. La Gantoise zal de Belgische eer verdedigen en dat tegen Surbiton uit het Verenigd Koninkrijk. Als de Belgische dames winnen, bereiken ze de kwartfinales van de Euro Hockey League waarin het Nederlandse Den Bosch of het Ierse Pegasus hen zal opwachten.

Volg de Euro Hockey League vanaf 13 tot en met 18 april op Eleven Sports 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top