Atlético kijkt reikhalzend uit naar Kevin De Bruyne en Manchester City

UEFA Champions League | We zijn in een beslissende fase aangekomen van de kwartfinales van de Champions League. Verschillende teams hebben hun vizier gericht op de halve finales, maar andere ploegen hopen nog op een wonder om het tij te keren. De wedstrijden van dinsdag zijn exclusief te volgen via Proximus Pickx.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Bij een van die laatste ploegen zit Chelsea, dat na hun 1-3 nederlaag op Stamford Bridge het tij probeert te keren tegen Real Madrid. Het belooft een moeilijke klus te worden voor de Blues, die in hun laatste ontmoeting zowat zijn weggevaagd door een solide Madrid-collectief met een onstuitbare Karim Benzema op kop. Hij liet de Britse monden openvallen met een sublieme hattrick in de competitie. Wanneer deze steraanvaller op het grasveld staat, is 'La Casa Blanca' bijna een onneembare vesting. Onder deze omstandigheden is de verdediging van de Europese titel van Chelsea verwant aan een bijna onmogelijke missie.

Bayern München zou ondertussen in staat moeten zijn om in eigen huis het tij te keren tegen het Spaanse Villarreal. Terwijl ze de grote favorieten waren in hun duel tegen de Yellow Submarine, beten de Duitsers in het Spaanse zand (1-0) en leden daarmee hun eerste nederlaag van het seizoen in de competitie. De poulains van Unai Emery hebben eerder al Juventus tussen hun boterham gelegd in de vorige ronde en zijn 90 minuten verwijderd van een klinkende zege tenzij de Beierse troepen van Robert Lewandowski hen kunnen stoppen.

Een andere tactiek

Atlético Madrid zal woensdag tegen Manchester City een meer aanvallende strategie moeten gebruiken als ze in het klassement niet buiten de boot willen vallen. Vorige week werden de verschillende stijlen van de ploegen nog eens op de proef gesteld in het Etihad-stadion. Atlético maakte toen school met een ultradefensief spel waardoor City lang moest wachten voor een doelkans. Het was niemand minder als onze landgenoot Kevin De Bruyne die 20 minuten voor tijd City een voorsprong van 1-0 kon geven. De Colchoneros moesten toen vaststellen dat hun defensieve strategie niet waterdicht was en kunnen zich het in de volgende wedstrijd niet meer veroorloven om te treuzelen met doelkansen. Ze zullen ongetwijfeld vanaf de aftrap proberen de wedstrijd te beheersen.

In het andere duel van de avond zou Liverpool geen problemen mogen ervaren om zich te plaatsen voor de halve finales na hun overwinning met 1-3 op Benfica. Tenzij de Portugezen plots met een verrassing op de proppen komen, is het bijna een zekerheid dat de troepen van Jürgen Klopp voor het eerst sinds 2019 de halve finales van de competitie halen.

Dit is het programma voor de kwartfinales van de Champions League:

Dinsdag 12 april
Woensdag 13 april
Volg het volledige seizoen van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live.

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top