Chelsea zal een flinke klus hebben aan de wedstrijd tegen Real Madrid

UEFA Champions League | Chelsea domineerde vorige week van start tot finish tegen Real Madrid, maar zal dinsdagavond ander voetbal moeten laten zien in het Santiago Bernabéu-stadion om zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. Hetzelfde geldt voor Bayern München, dat in Beieren tegen Villarreal een achterstand van één doelpunt moet goedmaken. De wedstrijden van dinsdag zijn exclusief te bekijken via Proximus Pickx.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ook in het voetbal geldt het spreekwoord dat je het vel van de beer niet mag verkopen voor die geschoten is. Hoewel ze favorieten waren in de eerste fase van de kwartfinales van de Champions League, werden Chelsea en Bayern München in de volgende fase verrast door respectievelijk Real Madrid en Villarreal. Ze zitten nu in een weinig benijdenswaardige situatie maar hebben nog de mogelijkheid om deze dinsdagavond de situatie recht te zetten.

Tuchel mobiliseert de troepen opnieuw

"Het was een van de slechtste eerste helften ooit die ik hier op Stamford Bridge heb gezien. Individueel en collectief presteerden we onvoldoende. Wat ging er mis? Alles. Onze passing, wanneer we aanvielen, hoe we balbezit hadden, hoe we beslissingen op het veld maakten en de manier waarop we defensief speelden. Niets klopte. De eerste helft lag zo ver onder onze eigen normen, dat we niet het recht hebben om te klagen", betreurde Thomas Tuchel na de door zijn Blues verloren wedstrijd thuis tegen de Koninklijke. Het moet gezegd dat Chelsea in de eerste helft alle kansen volledig miste en na de rust de situatie niet kon rechtzetten.

Aan de kant van Madrid heeft de Koninklijke dankzij een nieuwe vijfsterrenprestatie van Karim Benzema een grote stap gezet richting kwalificatie. Uit ervaring weten Carlo Ancelotti en de zijnen echter dat het nodig zal zijn om bij de les te blijven om een nederlaag te voorkomen. Bij afwezigheid van Éder Militão, die geschorst is, zal de verdediging dezelfde degelijkheid moeten tonen als op Stamford Bridge. Ook al speelde de Braziliaan niet zijn beste wedstrijd van het seizoen in Engeland, hij blijft een onbetwistbare sterkhouder in de Spaanse gelederen. Bijgevolg bestaat de mogelijkheid dat Thibaut Courtois meer ingezet kan worden tegen zijn oude club. Het lijdt echter geen twijfel dat hij er weer tegenaan zal gaan en dat hij geen weggevertjes zal schenken aan de tegenpartij.

Compromisloos Villarreal

Ook Geronimo Rulli heeft veel werk verzet in de partij tegen Bayern München. De Argentijnse doelman van Villarreal was compromisloos in de heenwedstrijd, maar hij zal bij de terugkeer nog sterker moeten zijn om de Beierse troepen te stuiten. In hun rol als underdogs maakten de mannen van Unai Emery tot nu toe indruk tijdens de wedstrijden in de meest prestigieuze Europese competitie. Villarreal won de Europa League vorig jaar en zou na de uitschakeling van Atalanta en Juventus op eigen veld wel eens een reëele bedreiging kunnen zijn voor de Rekordmeister in de Allianz Arena.

Toch moeten Unai Emery en de zijnen oppassen dat ze Bayern niet beschouwen als een team zoals de anderen. De Duitsers zullen ongetwijfeld zinnen op wraak voor hun supporters. Tegen FC Salzburg leverden Robert Lewandowski en zijn teamgenoten geen uitzonderlijke eerste wedstrijd af. Maar tegen de Oostenrijkers blijven ze ondanks de ongunstige score favoriet. Hun aanvalskracht zal moeilijk te stoppen zijn voor Villarreal, die op hun middenvelders vertrouwen om hun verdediging zoveel mogelijk te helpen om de aanvallen te weerstaan. Maar de Yellow Submarine is ook niet Atlético Madrid en om niet te zinken, kan het ook nodig zijn om aan te vallen. In dit potje zou de voormalige Brugge-speler Arnaut Danjuma wel eens een cruciale rol kunnen spelen.

Het programma voor de kwartfinales van de Champions League:

Dinsdag 12 april
Woensdag 13 april
Volg het volledige seizoen van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live.

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top