Diego Simeone moet in het offensief om Manchester City te verslaan

Sport | Het Atletico Madrid van trainer Diego Simeone weigerde te spelen in de kwartfinale van de heenwedstrijd van de Champions League en verloor zo op het gazon van Manchester City met de kleinste marge. Deze woensdagavond, in het Estadio Metropolitano, zullen de Colchoneros het beste van zichzelf moeten geven om hun achterstand in te halen en de kwalificatie te grijpen. Het wordt geen wandeling door het park, tenzij Pep Guardiola het ze makkelijk maakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met nul doelpuntpogingen in negentig minuten heeft Atlético Madrid na 570 wedstrijden en 11 jaar trainerschap onder Diego Simeone een weinig benijdenswaardige mijlpaal bereikt in de kwartfinale van de Champions League. De Colchoneros kunnen er vanaf nu op bogen dat ze het eerste team zijn dat 10 jaar lang geen enkel doelpunt in een Champions League-wedstrijd heeft geprobeerd. Helaas leverde dat record hen zelfs geen troostprijs op in het Etihad-stadion tegen Manchester City. Ze verlieten Engeland met lege handen en een achterstand van één doelpunt die bij de terugkeer moet worden overwonnen.

Moeilijk voor Guardiola

Atlético Madrid moet thuis in het bijzijn van zijn supporters echt uit zijn pijp komen. Op woensdagavond zullen João Félix en zijn kompanen bijna niet anders kunnen dan de vlucht voorwaarts nemen en een doelpunt maken, zodat de twee strijdende partijen op zijn minst op gelijke voet eindigen. Zal Diego Simeone ervoor kiezen om de Citizens onder druk te zetten? Dit is ongetwijfeld wat Pep Guardiola en de zijnen verwachten. De Argentijnse coach zou echter voor een andere strategie kunnen kiezen door een groot deel van de wedstrijd niet in te grijpen.

Van Manchester City is het geweten dat ze balbezit hoog in het vaandel voeren en het is moeilijk om op dat gebied met hen te concurreren. Het was wellicht niet verwonderlijk dat de Skyblues de wedstrijd van afgelopen dinsdag hebben beëindigd met een ongelofelijk percentage van 71% balbezit. Maar zoals we in het verleden al hebben gezien, is balbezit geen doel op zich en werpt die strategie zelden vruchten af als er verder niets gebeurt. Barça heeft dat in de afgelopen jaren al mogen ervaren. Geconfronteerd met een laag blok bestaat er dus nog een kans dat de Engelsen hun tanden stukbijten op Atlético. En dat is waar Diego Simeone naar zou kunnen streven door te wedden op de tegenaanval voordat hij zijn plannen wijzigt als het wedstrijdscenario dat vereist. Manchester City zou ook kunnen gaan voor het verrassingseffect door eerst hun tegenstander los te laten om vervolgens achter hun rug toe te slaan. Dat zou echter inhouden dat Atlético dichter bij het Engelse doel moet spelen. Het is maar de vraag of Pep Guardiola in staat is om zijn vaste gewoontes als trainer los te laten om Atlético Madrid in verwarring te brengen. Een kwalificatie voor de halve finale zou Guardiola in de verleiding kunnen brengen om dat effectief te doen.

Vertonghen en Benfica geloven in een zege

Voor veel fans heeft Liverpool zich op zijn beurt al gekwalificeerd voor de volgende fase van de competitie. De Reds zegevierden met 1-3 op het grasveld van Benfica in de heenwedstrijd van de kwartfinales en hebben hun beste beentje voorgezet in de terugwedstrijd op Anfield. Door hun speelstijl zijn de mannen van Jürgen Klopp al gretig om de ruimte in te nemen die Benfica heeft gelaten in de competitie.

Maar uiteindelijk wordt een voetbalwedstrijd nooit op voorhand beslist. De troepen uit Lissabon hebben in de achtste finale tegen Ajax al laten zien dat ze in staat zijn om te verrassen. Hoewel ze allesbehalve favoriet zijn in de Champions League, zullen de teamgenoten van Jan Vertonghen hun huid duur verkopen. En ondanks de drie tegendoelpunten in de heenwedstrijd, zouden twee doelpunten voor de Portugezen genoeg zijn om extra tijd te winnen in de competitie. Door heel vroeg in de wedstrijd te scoren, kan Benfica voorkomen dat het later in de wedstrijd risico's moet nemen. De start van dit duel wordt dan ook bijzonder interessant en zoals we in het verleden al hebben ervaren is alles mogelijk in de Champions League!

De terugwedstrijden uit de kwartfinales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 12 april
Woensdag 13 april
Volg het volledige seizoen van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live.

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top