‘Abduction’ op VTM 3: wie kent Taylor Lautner nog?

Films | VTM 3 zendt vanavond ‘Abduction’ uit, een Amerikaanse actiethriller van John Singleton uit 2011, over een jongeman die zijn zijn eigen foto ontdekt op een website met vermiste personen. Hij gaat op zoek naar zijn echte identiteit en ontdekt al snel dat zijn ouders niet zijn wie ze beweren te zijn. Die jongeman wordt vertolkt door acteur Taylor Lautner, die van tieneridool afgleed naar flopacteur in Hollywood. Hoe verging het hem sinds 'Abduction'?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lautners doorbraak als acteur kwam er in 2005, met zijn hoofdrol in de film ‘The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D’. Maanden later speelde hij Eliot Murtaugh in de komedie ‘Cheaper by the Dozen 2’, die door Rotten Tomatoes werd uitgeroepen tot een van de "slechtste films van de jaren 2000".

In 2008 rees zijn ster door zijn rol van Jacob Black in de immens populaire ‘Twilight’-films. Bij de MTV Movie Awards 2009 werd Lautner genomineerd voor 'beste mannelijke doorbraakrol', een prijs die zijn ‘Twilight’-collega Robert Pattinson voor zijn neus wegkaapte. Hoe dan ook was Lautner plotsklaps een tieneridool geworden. Tussen de tweede en derde film in de ‘Twilight’-serie in maakte hij deel uit van de ensemblecast van de film ‘Valentine’s Day’ als Willy Harrington, acterend naast zijn toenmalige vriendin, het Amerikaanse popidool Taylor Swift. Het duo werd genomineerd op de 2010 MTV Movie Awards voor 'beste kus'.

Best betaalde tieneracteur in Hollywood

Lautner presenteerde op de 2009 MTV Video Music Awards en de 82ste Academy Awards. Hij was ook presentator van 'Saturday Night Live’ op 12 december 2009, waarmee hij een van de jongste celebrity hosts in de geschiedenis van de show werd. In 2010 verscheen hij in de derde ‘Twilight’-film, ‘The Twilight Saga: Eclipse’. Datzelfde jaar stond hij te boek als de best betaalde tieneracteur in Hollywood.

Zijn hoofdrol in het ‘Bourne Identity’-achtige ‘Abduction’ werd op negatieve commentaren onthaald door de filmpers, net als de film zelf. Daarna verscheen hij in de resterende delen van de ‘Twilight’-serie, ‘The Twilight Saga: Breaking Dawn’-films, die werden uitgebracht over een periode van twee jaar van 2011-2012. Vervolgens stond hij op de set van ‘Grown Ups 2’ naast Adam Sandler en Chris Rock.

Miskleunen

Sindsdien ging het pijlsnel bergaf met zijn acteercarrière. Hij strikte rollen in een resem geflopte en door critici neergesabelde films zoals ‘Tracers’, ‘The Ridiculous 6’ en ‘Run the Tide’. Door die miskleunen lag Lautner niet langer in de bovenste schuif bij de Hollywoodbonzen, en dus beproefde de acteur dan maar zijn geluk op televisie.

In 2016 speelde Lautner mee in de Ryan Murphy-komediehorrorserie ‘Scream Queens’. De kijkcijfers waren te laag en de serie werd na het tweede seizoen afgevoerd. Van 2014 tot 2018 was hij te zien in de komische tv-serie ‘Cuckoo’. Dit jaar verscheen hij in de Netflix-sportkomedie ‘Home Team’ naast Adam Sandler en Rob Schneider. Ook die film kreeg matige kritieken.

Tegenwoordig leidt Lautner een rustig en eenvoudig leventje, ver van Hollywood. Hij woont met zijn ouders en jongere zusje in Valencia, Californië.

Bekijk ‘Abduction’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top