Van magisch tot donker en Vlaams in de cinemazalen

Films | We hebben maar kort mogen proeven van het mooie lenteweer, dus nu het buiten druilerig en nat is, kunnen we schuilen in de cinemazalen. Gelukkig is daar net als elke week weer heel wat nieuws te bewonderen. Dit zijn onze cinematips voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Fans van het Harry Potter-universum kunnen opgelucht ademhalen. Na meermaals te zijn uitgesteld en na controverses over de cast en de auteur achter de franchise, is het derde deel an de spin-off ‘Fantastic Beasts’ eindelijk te zien in de zalen. Met Mads Mikkelsen als Grindelwald in plaats van Johnny Depp, de ene straffe acteur ingeruild voor de andere.

We schrijven de jaren 30 en de wereld van de magiërs voelt net zoals de dreuzels de schaduw van de Tweede Wereldoorlog naderen. De kwaadaardige tovenaar Grindelwald blijft maar aan volgers en invloed inwinnen, dus het is aan Albus Dumbledore (Perkamentus in de Nederlandstalige versie, gespeeld door Jude Law) om zijn eigen team te verzamelen. Te beginnen met zijn compagnon uit de vorige films: magie-zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Zijn magische vrienden en de sympathieke bakker Jacob Kowalski zijn ook van de partij.

Zeppos – Het Mercatorspoor

Sinds vorige week is een legende van de Vlaamse televisie weer tot leven geroepen. Kapitein Zeppos was eerst te zien in de Vlaamse jeugdreeks die naar hem vernoemd is in 1964. Daarin speelde Senne Rouffaer het hoofdpersonage, de mysterieuze maar zachtaardige Zeppos die mysteries oploste in Belder. Zijn amphicar, waarmee hij zich op de weg en op het water kon begeven, blijft een van de meest iconische beelden uit de Vlaamse televisie van die tijd.

En nu is Zeppos terug in de gedaante van Carry Goossens. Jeugdfilmmaker Douglas Boswell bewees met ‘Labyrinthus’ al dat hij een Vlaamse avonturenfilm voor jongeren kon maken en met ‘Zeppos – Het Mercatorspoor’ bevestigt hij dat. Nathan Naenen en Britt Scholte spelen Benjamin en Slien, die eerder toevallig in een avontuur belanden wanneer ze oude notities van de cartograaf Mercator ontdekken. Onderweg krijgen ze hulp van de kapitein.

Nowhere

Film- en theaterregisseur Peter Monsaert komt zes jaar na zijn vorige langspeler ‘Le Ciel Flamand’ naar buiten met ‘Nowhere’, die in première ging op het Filmfestival van Oostende. In die ontroerende film zien we Koen De Bouw als André, een ex-vrachtwagenchauffeur die tegenwoordig zijn dagen vult door een afgelegen baancafé op te knappen. Zijn routineuze leven wordt op zijn kop gezet wanneer hij de dakloze tiener Thierry (Noa Tambwe Kabati, bekend van webreeks ‘wtFOCK’) op een inbraakpoging betrapt.

André is geraakt door het verhaal van de tiener en besluit hem te helpen. Samen vertrekken ze op een roadtrip op zoek naar een spoor van de familie van Thierry. Onderweg ontstaat een bijzondere band tussen de twee, die beginnen te beseffen dat ze elkaar harder nodig hebben dan ze dachten. De teruggetrokken en stille André worstelt nog met een verlies uit zijn verleden, maar dankzij Thierry kan hij weer hoop krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top