Kevin De Bruyne schenkt Manchester City de zege tegen Atletico Madrid

UEFA Champions League | Manchester City heeft dinsdag in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League met 1-0 gewonnen van Atletico Madrid. Kevin De Bruyne stond aan de aftrap bij de Citizens en maakte het enige doelpunt, aan de overkant ontbrak de geschorste Yannick Carrasco.

Door Belga

Deel dit nieuws

De betere ploeg van de eerste helft was City, maar de thuisploeg had toch veel moeite om de muur van Atletico te slopen. Het tempo lag te laag om echt iets te forceren. Er was na iets meer dan tien minuten wel een kopbal van Laporte die naast belandde, maar daar bleef het dan ook bij wat ernstige kansen betreft. Vijf minuten voor de pauze claimde De Bruyne, die zijn 50e Champions League-wedstrijd speelde, nog een strafschop bij een botsing met Felipe. Er was echter weinig tot niets aan de hand. Atletico trapte in een povere eerste helft - aan weerskanten - geen enkele keer op doel.

Na de pauze werd het gevaar aan beide kanten groter, de beste kansen waren voor Manchester City. Na tien minuten in de tweede helft krulde De Bruyne een vrije trap rond de muur, doelman Oblak bracht redding voor Atletico. Even later kopte Laporte over, twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, met dank aan De Bruyne (70.) himself. Foden stuurde de Rode Duivel knap de diepte in, en die werkte handig af vanuit een scherpe hoek. Atletico wist niet meer te reageren.

De terugwedstrijd volgt komende woensdag 13 april.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top