Mons met derde plaats in gedachten op verplaatsing naar wraakzuchtig Leiden

Basketbal | Voor de Elite Gold-categorie reist Bergen-Henegouwen woensdag af naar Leiden voor hun zevende wedstrijd. De Henegouwse ploeg wil zo op het podium van de Belgische ploegen proberen eindigen om zeker te zijn van een goede plaats in de nationale play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De koplopers in het klassement Elite Gold van de BNXT-League, waaronder Filou Oostende dat vorige week hun eerste nederlaag van het seizoen leed bij het Nederlandse Den Bosch en Kangoeroes Mechelen, lijken voor Bergen-Henegouwen te hoog gegrepen. Die eerste twee plaatsen geven recht op een rechtstreeks ticket naar de halve finale van de play-offs in België. Oostende en Mechelen zitten momenteel comfortabel op plaatsen 1 en 2. Daarachter strijden Bergen, Antwerpen en Leuven voor zo’n ticket naar de play-offs aan de hand van kwartfinales. 

Ferme dankjewel voor Mohammed Pasalic!

Op de vijfde speeldag, vorige week, ging Bergen op bezoek bij de Nederlandse collega’s uit Zwolle. Nadat ze de wedstrijd domineerden en bij de rust maar liefst twaalf punten voorsprong hadden, kwamen de Nederlanders op tempo en werkten ze aan een inhaalbeweging. In een betwistbaar einde van de wedstrijd werd de score uiteindelijk vastgelegd op 85-86 in het voordeel van onze landgenoten. 

In de laatste minuten van de wedstrijd stonden de Nederlanders nog op voorsprong maar terwijl de wedstrijd ten einde werd gefloten kon Muhamed Pasalic nog een onverwachte driepunter scoren, waardoor Bergen alsnog als winnaar uit de bus kwam. “Het is duidelijk dat we dit seizoen nooit gemakkelijk een wedstrijd zullen winnen”, gaf manager Thierry Wilquin achteraf toe bij La Province. “In het derde kwart kwamen onze tegenstanders terug in het spel en schoot ook het publiek wakker waardoor de spanning in het stadion hoog opliep. Gelukkig konden we rekenen op het geheime wapen, het talent van Pasalic om ons uit de problemen te helpen.”

Dat Pasalic zijn ploeg heldhaftig uit de nood kon helpen, is in feite een wonder. De speler kreeg de in de dagen voor de wedstrijd te maken met griepsymptomen en of hij kon spelen, was lang onzeker. Tijdens de wedstrijd speelde hij niet echt de pannen van het dak. Maar op het moment dat zijn talent echt nodig was, maakte hij het juiste doelpunt. 

Bergen won afgelopen weekend zijn thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers. Een fitte Pasalic blonk weer uit met 20 punten, 4 rebounds en 5 assists, maar Emmanuel Nzekwesi liet zich ook opmerken met 23 punten en 12 rebounds. De Henegouwers moesten wel alles uit de kast halen om het laken naar zich toe te trekken (102-95). Het is afwachten of deze pittige wedstrijd voor zware benen heeft gezorgd. Door de zege kan Bergen nog steeds mikken op die belangrijke derde plaats. Woensdag kan het die trend verderzetten door te winnen tegen Leiden, dat half maart nog kon winnen van de Henegouwse ploeg. Er hangt dus wraak in de lucht!Het BNXT League-schema op Pickx+ Sports:

Woensdag 13 april

  • Leiden - Bergen-Henegouwen: vanaf 19.45 uur op Pickx+ Sports 1

Volg het beste van de BNXT League via Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Het allerlaatste basketbalnieuws kan je volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top