Fans willen een sequel van ‘Alita: Battle Angel’

Films | De film ‘Alita: Battle Angel’ (vanavond te zien op VTM3) uit 2019 was een succesvolle adaptatie van een manga uit de jaren 90, maar ondanks het kassucces en het feit dat talloze fans erom vragen, is het nog niet duidelijk of er een vervolg komt. Die fans hopen nu dat Disney+ voor hen in de bres zal springen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In een dystopische verre toekomst vindt een lokale robotica-expert op de vuilnisbelt het hoofd en torso van een geavanceerde vrouwelijke cyborg. Wanneer hij haar weer aan de praat krijgt, weet ze niet meer wie ze is of wat haar doel is. De wetenschapper noemt haar Alita, naar zijn overleden kat, en al gauw blijkt dat de cyborg bijzonder getalenteerd is in vechten. Wat ze daarmee kan aanvangen, leert ze in de avonturen die volgen.

Dat is het verhaal van de Japanse manga ‘Gunnm’, ook wel bekend als ‘Battle Angel Alita’ in het Engelse taalgebied. De originele comics verschenen tussen 1990 en 1995 met in 1993 een animatieversie van het tweede volume. De verhalen waren een enorm succes, zowel in Japan als bij manga-liefhebbers in het Westen. Het was dus eigenlijk onvermijdelijk dat Hollywood een filmadaptatie zou maken. Die kwam er in 2019 met de naam ‘Alita: Battle Angel’.

Het vergaat Amerikaanse adaptaties van Japanse manga niet altijd even goed, maar ‘Alita: Battle Angel’ werd wel goed onthaald. Fans van het verhaal vroegen al een tijdje naar een filmadaptatie. Het was regisseur Guillermo del Toro die de manga oppikte en ermee naar James Cameron stapte. Lightstorm Entertainment, het productiebedrijf van Cameron, had sinds ‘Avatar’ in 2009 geen films meer gemaakt, maar ‘Alita: Battle Angel’ leek ideaal om de studio terug te brengen. Het hoofdpersonage moest namelijk helemaal geanimeerd worden met hulp van motion capture, iets waar de studio na ‘Avatar’ bedreven in was. Uiteindelijk werd filmmaker Robert Rodriguez, onder andere bekend van de filmversies van de graphic novels ‘Sin City’, aan boord gehaald om de film te regisseren.

De film werd geprezen omwille van de special effects en hoewel de verhaallijn hier en daar wat kritiek oogstte, waren de reacties in de grote lijn positief. Ook aan de kassa was de film een succes, want het productiebudget van 170 miljoen dollar werd ruimschoots terugverdiend. De prent bracht wereldwijd zo’n 405 miljoen op.

Een sequel?

‘Alita: Battle Angel’ hintte naar een vervolg, vooral door de introductie van Edward Norton als antagonist, maar gesprekken over een sequel lijken stilgevallen te zijn. Christoph Waltz, die de rol van de wetenschapper speelt, liet al weten dat hij de hoop op een vervolgfilm liet varen. Maar Rodriguez geeft niet zo snel op. Hij regisseerde ‘The Book of Boba Fett’ voor Disney+ en zei dat hij met die ervaring achter de rug een vervolg op ‘Alita: Battle Angel’ wil pitchen aan de streamingdienst. Disney is immers eigenaar van de franchise sinds het 20th Century Studios opkocht in 2019.

Fans van de originele manga moesten eerst lang wachten en campagne voeren vooraleer ze een waardige filmadaptatie kregen, nu lieten ze hun stem horen voor een sequel. De geruchtenmolen over een mogelijk vervolg op Disney+ is goed en wel op gang en dat komt deels door fans die de streamingdienst aanspoorden op sociale media. Even leek het erop dat de geruchten bevestigd zouden worden, maar dan bleef het weer stil. Onlangs berichtte de website GiantFreakinRobot nog dat insiders bij Disney wisten dat er interesse was om de sequel te maken. Het bericht werd overgenomen door talloze hoopvolle fans, maar ook die geruchten zijn sindsdien niet bevestigd. Of het vervolg er daadwerkelijk komt, is dus nog koffiedik kijken.

Bekijk ‘Alita: Battle Angel’ op donderdag 7 april om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top