HEET Gaming schittert in ESL Challenger League

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgische organisatie HEET Gaming heeft naam gemaakt in het 41e seizoen van de ESL Challenger League. Na een eerste plaats in de groepsfase en een omweg in de loser bracket, won de ploeg de grote finale tegen het Russische team 1win. Dankzij deze prestatie zal HEET aanwezig zijn op het volgende kwalificatietoernooi voor het 16e seizoen van de ESL Pro League.

Het is al een tijdje geleden dat een Belgische organisatie mooie prestaties heeft kunnen leveren op CSGO. Maar met de aanwerving van het voormalige DBL Pony-roster door HEET Gaming, is daar verandering in gekomen. Na het winnen van de Malta Vibes Knockout Series in januari en de tweede plaats in Elisa Invitational Winter, eindigde het team bovenaan het podium in het 41e seizoen van de ESL Challenger League.

Als laatste halte tussen ESEA Premier en de ESL Pro League-circuits, brengt de ESL Challenger League verschillende teams samen uit de Europese subtop en uit de ESEA Advanced- en Premier-circuits. Het doel voor deze teams? Een kwalificatieplaats voor de conference van de zestiende editie van de ESL Pro League, de topcompetitie op CS:GO.

Een taak die het HEET-team met succes volbracht heeft. In een groep met Akimbo, Copenhagen Flames en Team BLINK uit Frankrijk, hadden bodyy en zijn collega’s duidelijk niet de gemakkelijkste groep van het toernooi. Dat heeft hen er niet van weerhouden als eerste in hun groep te eindigen, ondanks een kleine nederlaag tegen Akimbo.

Daarna moest het team door een dubbele eliminatie-bracket. Na een overwinning tegen Wisla Kraków, stuurde 1win HEET naar de verliezersronde. En ondanks de krappe wedstrijden die de Belgische organisatie te wachten stonden, wankelden bodyy & co. niet. Tegen 1win kon de ploeg zich zondag opnieuw herpakken.

Dankzij hun kwalificatie via de top bracket had 1win slechts twee maps nodig om de eindzege veilig te stellen. Na een eerste kaart die door HEET werd gewonnen, slaagde 1win erin een tegenaanval in te zetten op Overpass. Maar op Ancient en Dust2 kwam HEET op de belangrijke momenten als beste uit de verf. Ze wonnen uiteindelijk met 3-2 en werden kampioen van deze ESL Challenger League 40.

We moeten de ploeg zeker in de gaten te houden tijdens de maand juni, wanneer HEET zich bij de andere teams zal voegen die zich hebben gekwalificeerd voor de 16e EPL Conference.

© ESL

HEET was niet de enige Belgische vertegenwoordiger in het toernooi. De Belg Nicolas “Keoz” Dgus, die sinds kort in de kleuren van Team Falcons speelt, nam ook deel aan de wedstrijd. Helaas voor hem eindigde zijn reis in de tweede ronde van de loser bracket, na een dubbele nederlaag tegen SAW en Wisla Kraków.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top