Plots wordt het 'Knokke' voor top 4: op naar een 'overbodige' eindronde in 1e Nationale?

Sport | Met nog vier speeldagen voor de boeg is het nog razend spannend aan de top in eerste nationale. Zes teams dingen naar vier tickets voor de eindronde en drie daarvan hebben geen licentie aangevraagd voor 1B. Het lijkt dan ook best mogelijk dat er straks maar één team in de eindronde raakt dat ook effectief kan en wil promoveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo komen competitieleider Dessel Sport en het nummer drie uit de huidige ranking - Olympic Charleroi - niet in aanmerking voor een promotie naar 1B. Lang leken Patro Eisden, Dender EH, RFC Luik en Wezet dan uit te gaan maken wie wél zou promoveren; maar het kwartet laat het de laatste weken regelmatig afweten.

Wezet is al helemaal weggezakt naar plek 10 terwijl de drie andere teams ook verre van consistent presteerden. Dender pakte 11 op 21 en Patro en Luik zelfs amper 8 op 21 lieten noteren. Daardoor kon FC Knokke zich naar een plek in de top 5 'knokke'. De West-Vlamingen staan sinds afgelopen weekend plots op één punt van de eindronde én steken duidelijk in een betere vorm dan de andere teams.

STAND NA 24 SPEELDAGEN

1. Dessel Sport: 44 punten*
2. Patro Eisden: 41 punten
3. O. Charleroi: 39 punten*
4. Dender EH: 39 punten
5. FC Knokke: 38 punten
6. RFC Luik: 38 punten*
7. KSK Heist: 35 punten*

* match minder gespeeld
Teams met aanvraag proflicentie

Als Knokke haar opmars verder zet, dan zouden ze wel eens in de top 4 kunnen eindigen en als ook Dessel Sport (dat zes punten voorsprong heeft op de vijfde plek) en Olympic Charleroi zich dan ook handhaven in de top drie, dan zou de vierde deelnemer wel eens zeker kunnen zijn van promotie. Als KSK Heist zich natuurlijk niet komt profileren; want ook zij staan amper vier punten achter op de vierde plek.

Een scenario met een eindronde zonder teams met een proflicentie is dus zelfs nog mogelijk; al is dat eerder onwaarschijnlijk. Drie teams zonder promotiekans lijkt momenteel wél realistisch.

Dat scenario beleefden we eerder al eens in 2017-2018 toen Lommel los doorheen de reguliere competitie speelde en als enige ploeg met proflicentie in de eindronde kwam. De Limburgers lieten die eindronde helemaal schieten en moesten zo zelfs de titel nog aan... FC Knokke laten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top