ESL Pro League XV: NAVI, Heroic en Astralis stoten door naar play-offs

Nieuws | Alle teams in de play-offs van het vijftiende seizoen van de ESL Pro League zijn nu bekend. De vierde groep vond eind vorige week plaats, waarbij de laatste drie gekwalificeerden naar de final bracket werden gestuurd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De groepsfase van het vijftiende seizoen van de ESL Pro League XV kwam op zondag 3 april tot een einde. Na bijna een maand van hevige strijd hebben twaalf teams hun ticket naar de volgende fase van de competitie bemachtigd.

In de finalegroep D waren verschillende bekende rosters aanwezig. Onder andere Astralis, Heroic en regerend kampioen NAVI, maar ook vertegenwoordigers van het Noord-Amerikaanse Counter-Strike zoals Complexity en Evil Geniuses.

Heroic eindigde als tweede in de groep – © ESL

Op de eerste plaats van groep D vinden we een ongeslagen NAVI terug. Ondanks de last-minute vervanging van IGL Kirill “Boombl4” Mikhaylov door academy-speler Danyyl “headtr1ck” Valitov, heeft het team een knappe prestatie neergezet. De wedstrijd tegen AGO Rogue, waarin NAVI de eerste map met 16-1 won, sprong vooral in het oog door de tweede map. Die duurde in totaal 71 rondes (37-34), en werd ook gewonnen door s1mple & co!

Noord-Amerika gaat de mist in

Met Heroic en Astralis op respectievelijk de tweede en derde plaats, zijn Complexity Gaming en Evil Geniuses er niet in geslaagd zich te plaatsen. De Noord-Amerikaanse teams eindigden onderaan in het klassement, achter de Polen van AGO, en verzamelden in totaal amper één overwinning. Die werd behaald door Complexity tegen… Evil Geniuses.

Dat is een grote klap voor deze teams, die tot begin september zullen moeten wachten om kans te maken op deelname aan het volgende seizoen.

© ESL

Het is nu tijd voor de play-offs, die op 5 april om 15u30 uur van start gaan, en heel de week worden gespeeld. Uiteraard zal je de grote finale van de wedstrijd live kunnen volgen op Proximus Esports, maar ook op televisie op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top