LEC: Rogue stuurt Fnatic naar halve finale tegen G2 Esports

League of Legends | Fnatic zal het opnemen tegen G2 Esports in de tweede halve finale van de LEC Spring Split 2022. G2 versloeg Team Vitality en Misfits Gaming back-to-back in de loser bracket, terwijl Rogue de mannen van YamatoCannon klopte in de eerste halve finale van het segment.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fans werden nog maar eens getrakteerd op een weekend vol League of Legends! Tijdens de derde week van de LEC Spring Split play-offs vonden heel wat wedstrijden plaats, zowel in de loser bracket als in de winner bracket.

Laten we beginnen met G2 Esports! Na hun nederlaag tegen Fnatic in de eerste ronde, wilden de samoerai opnieuw hogerop raken. Een taak die ze deze vrijdagavond op zich namen tegen het superteam van Team Vitality. Vitality had ons dan wel een ander gezicht beloofd in de play-offs, maar we moeten toegeven dat ze het moeilijk hadden om die belofte na te komen.

Tegen G2 Esports hield Vitality het niet langer dan drie rondes vol. Het werd een nederlaag zowel in de draft als in het collectieve spel. De spelers zijn er dus er niet in geslaagd om de puzzelstukken in elkaar te zetten die nodig waren voor de overwinning. Het roster heeft het vaak moeilijk om de middelen te verdelen tussen spelers die bekend staan om hun sterke wil en hun vermogen om als carry van een team te dienen.

G2 ging zondagnamiddag goed van start tegen Misfits Gaming. De Belg Raphaël “Targamas” Crabbé en zijn teamgenoten waren de favorieten van de wedstrijd, en gaven in de hele partij geen enkele game prijs. Ondanks een geweldige prestatie van Vincent “Vetheo” Berré verloren de Misfits met 0-3.

De wedstrijd van de week was zonder twijfel de clash tussen Fnatic en Rogue op zaterdagavond. Fnatic begon de wedstrijd met een knal, met twee overwinningen in de eerste twee rondes. Maar net toen het erop leek dat de match voorbij was, wist Rogue één punt te scoren, en daarna nog een tweede, na een ware slachting voor Fnatic. Rogue begon aan de laatste wedstrijd met het momentum op zak.

© Riot Games

Na 23 minuten spelen haalden die laatste eindelijk de nexus van de tegenstander neer, en bevrijdde zichzelf van de halve finale. Fnatic en Rogue zouden elkaar wel eens opnieuw kunnen ontmoeten in de grote finale. Fnatic komt namelijk tegenover G2 Esports te staan in de tweede halve finale, die op zaterdag 9 april om 17u gespeeld zal worden. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen wordt dus een clasico, tot grote vreugde van de fans.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top