Davy Roef verrast vriend en vijand bij AA Gent

Jupiler Pro League | AA Gent moest afgelopen weekend een forse opdoffer incasseren. Het speelde 2-2 tegen Cercle Brugge, waardoor het na de zege van Anderlecht zijn lot niet meer in eigen handen heeft. De Champions' play-offs lijken plots heel ver weg te zijn. Aan doelman Davy Roef zal het alvast niet gelegen hebben, want hij verkeert in een topvorm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Davy Roef zat in een moeilijke fase in zijn carrière en kwam al een tijdje niet aan spelen toe. Sedert een tweetal maanden staat de Belg echter weer onder de lat bij AA Gent en hij maakt veel indruk. Roef verrast vriend en vijand met het niveau dat hij momenteel haalt.

Dankzij Sinan Bolat

Davy Roef mag Sinan Bolat bedanken. De Turkse doelman heeft een aflopend contract en hij kreeg in januari een aanbod van de Turkse topclub Fenerbahçe. Bolat hoopte die transfer af te ronden, maar AA Gent werkte niet mee. Bolat daagde niet op voor een training om druk te zetten op het bestuur, maar dat pakte slecht uit en Hein Vanhaezebrouck stuurde hem nadien naar de bank. Roef kreeg daardoor een uitgelezen kans om zich te tonen.

De ex-doelman van Anderlecht greep die kans met beide handen aan. Sinds hij onder de lat staat bij AA Gent werd er niet meer verloren. Meer zelfs, AA Gent won zeven keer op rij en klom in de rangschikking naar de vierde plaats. In die zeven wedstrijden incasseerde hij in vijf wedstrijden geen tegendoelpunt. “Ik heb een ijzersterke verdediging voor me, dus ik heb niet veel te doen. Het is mijn taak om de hele wedstrijd gefocust te blijven. Dat doe ik door zoveel mogelijk te communiceren", vertelde hij onlangs op de website van AA Gent. De 2-2 tegen Cercle Brugge bracht een einde aan de zegereeks en tot overmaat van ramp won Anderlecht, waardoor AA Gent weer uit de top vier viel.

In de voetsporen van Sammy Bossut?

Roef heeft een contract dat in juni 2023 afloopt, maar de kans is zeer groot dat AA Gent die verbintenis gaat openbreken. De doelman heeft bewezen dat hij het niveau heeft om de nummer één te zijn van de Buffalo’s. Hij is 28 jaar en heeft dus nog heel wat mooie jaren voor de boeg. Het zou een mooie revanche zijn op Anderlecht, waar hij werd doorgestuurd.

De goede prestaties van Roef trokken al vrij snel de aandacht van bondscoach Roberto Martinez. Hij haalde Roef door de afwezigheid van Koen Casteels en Thibaut Courtois bij de selectie voor de matchen tegen Ierland en Burkina Faso. Momenteel is Roef de nummer zes in de rangorde bij de Rode Duivels en voorlopig moet hij zich weinig illusies maken voor het WK 2020, dat eind dit jaar zal plaatsvinden. Toch mag hij zeker hoop koesteren, want in 2014 ging Sammy Bossut ook mee naar het WK nadat er drie doelmannen geblesseerd moesten afhaken.

Dat is echter de verre toekomst. De focus ligt nu op het behalen van de Champions’ play-offs, al lijkt dat een zeer moeilijke opdracht te worden. Roef & co zullen zondag om 18u30 OHL moeten verslaan en hopen dat Anderlecht punten verliest op het veld van KV Kortrijk.

Volg de wedstrijd KAA Gent - OH Leuven op zondag 10 april vanaf 18u25 op de zender Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top