Christian Kouamé voelt zich als een vis in het water bij Anderlecht

Jupiler Pro League | Christian Kouamé speelde afgelopen weekend een ijzersterke wedstrijd tegen Sporting Charleroi. De spits van Anderlecht haalt al weken een goed niveau. Kan hij de Brusselaars naar de Champions’ play-offs loodsen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht kende een leuk weekend. Het zag eerst Cercle Brugge AA Gent in bedwang houden en daarnaast won het zelf met 4-0 van Charleroi. Christian Kouamé was met een doelpunt en assist de uitblinker van dienst. Door deze ontwikkelingen heeft Anderlecht op één speeldag van het einde van de reguliere competitie zijn lot weer in eigen handen. Als RSCA komend weekend wint van KV Kortrijk, heeft het zijn ticket voor de top vier beet.

Extra motivatie door de Afrika Cup?

Kouamé maakte in januari met Ivoorkust de Afrika Cup mee, maar tot zijn grote frustratie werd hij er amper gebruikt. Hij mocht in de eerste twee groepswedstrijden in totaal 26 minuten invallen en in de derde match tegen Egypte bleef hij op de bank. Maar sinds die Afrika Cup doet hij het goed bij Anderlecht. Met 3 goals en 4 assists in 9 wedstrijden is hij de afgelopen wedstrijden één van de uitblinkers van Anderlecht.

Mede dankzij zijn goals en assists heeft Anderlecht zijn lot weer in eigen handen kunnen nemen. Zorgde die mislukte Afrika Cup voor een extra bron aan motivatie? De spits was alvast tevreden dat hij kon scoren tegen Charleroi. "Dit doelpunt maakte me blij, want het was al een tijdje geleden dat ik nog eens had gescoord. Ik had tijdens de vorige match in Gent een paar kansen gemist en dat zat me toch dwars”, zei hij na de partij tegen Charleroi.

De samenwerking met Zirkzee

Vincent Kompany kiest sedert een aantal maanden steevast voor het duo Christian Kouamé/Joshua Zirkzee. De Ivoriaan leverde een assist voor de Nederlander, en dat was nog maar de eerste keer dit seizoen. Toch verloopt de samenwerking tussen de twee bijzonder goed. Zij zijn immers zeer complementair. Zirkzee is de man van de klasse, die met zijn techniek en inzicht voor creativiteit zorgt. Bovendien is hij voor doel ook de meest koelbloedige van de twee.

Kouamé is dan weer een speler die 90 minuten druk kan blijven zetten op de verdedigers en hij is ook belangrijk inzake het defensieve werk dat hij opknapt. Kompany hoopt dat de twee ook tegen KV Kortrijk op de afspraak zijn en Anderlecht naar de Champions’ play-offs loodsen.

Volg het duel KV Kortrijk - RSC Anderlecht op zondag 10 april vanaf 18u25 op Eleven Pro League 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top