Christian Kouamé wijst Anderlecht de weg naar Champions' play-offs

Sport | Afgelopen weekend werd de 33e en voorlaatste speeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League afgewerkt. Zoals elke maandag overloopt Proximus Pickx de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

De man van het weekend: Christian Kouamé

Anderlecht legde dit weekend Charleroi over de knie (4-0) en doet een gouden zaak met het oog op de Champion play-offs. Paars-wit dankt zijn overwinning aan de 24-jarige Christian Kouamé die gisteren een glansrol vertolkte in het Lottopark. Hij scoorde de 1-0 na negentien minuten, gaf in minuut 62 een assist aan Joshua Zirkzee die de bal enig mooi voorbij Charleroi-doelman Hervé Koffi krulde, en toonde zich de ganse partij strijdvaardig en doortastend. Kouamé heeft al drie goals en vier assists gemaakt sinds de start van het nieuwe kalenderjaar. Hij neemt zijn ploeg op sleeptouw en mede dankzij hem staat Anderlecht op de vierde plaats in de Jupiler Pro League. Naaste concurrent AA Gent was ook uit op die plaats, maar Gent speelde dit weekend gelijk tegen Cercle Brugge (2-2) en ziet op die manier Anderlecht haasje-over springen.

Doelpunt van het weekend : Mory Konaté

We geven het grif toe: het doelpunt dat de Truiense middenvelder Mory Konaté afgelopen weekend maakte tegen Zulte Waregem was niet het belangrijkste van het weekend, maar wat ons betreft wel het mooiste. Konaté onderschept de bal op een goede dertig meter van het doel van Zulte Waregem, neemt hem mee, zet enkele verdedigers in de wind en trapt de bal vervolgens op sierlijke wijze voorbij doelman Sammy Bossut. Dankzij het doelpunt van Konaté in minuut 52, en de goal van zijn maatje Rocco Reitz (‘90), kan STVV nog steeds de top 8 bereiken.

Het cijfer van het weekend: 16

Wijlen Cercle-doelman Miguel Van Damme overleed vorig weekend ten gevolge van leukemie. Hij droeg bij de vereniging het rugnummer 16 en tijdens de zestiende minuut van de partij Cercle Brugge - KAA Gent werd er dan ook duchtig geapplaudisseerd voor de moedige strijd van de man tegen zijn ziekte. Voor de wedstrijd werd er ook een minuut stilte gehouden voor Van Damme en werden er zestien witte ballonnen losgelaten. Het mooie eerbetoon aan Miguel Van Damme vertaalde zich niet naar een overwinning voor Cercle. De Bruggelingen speelden immers 2-2 gelijk tegen KAA Gent.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!