Vrouwen aan de macht op Gala van de Gouden K’s

Kids | De volwassenen hebben de Ensors of de MIA’s, voor de kinderen zijn er de Gouden K’s. Die deelt Ketnet sinds 2014 jaarlijks uit en sinds vorig jaar zijn die genderneutraal. In tegenstelling tot bij de Ensors, leidde dat zondagavond bij de Gouden K’s tot een triomftocht voor vrouwelijke artiesten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het werd een waar feestje zondag in het Sportpaleis, waar 16.000 Ketnet-kijkers waren samengekomen om, nadat de coronapandemie er vorig jaar een stokje voorstak en nadat het ook dit jaar uitgesteld werd, nog eens in het echt het gala te vieren. Het werd er eentje van formaat waarbij de grootste favorieten in de bloemetjes werden gezet. En in de genderneutrale awardsshow viel vooral op dat girlpower blijkbaar erg in de smaak valt bij de ketnetters.

Voor het derde jaar op rij werd Pommelien Thijs van ‘#LikeMe’ verkozen tot de Acteur van het Jaar. In haar speech liet ze vallen dat er nog enkele nieuwe acteerprojecten in de pijplijn zitten, maar dat ze daar nog niets over kan vertellen. Ook haar collega uit ‘#LikeMe’ viel in de prijzen: Camille Dhont ging naar huis met de Gouden K voor de Artiest van het Jaar. Omdat de stemming al doorging in december, weten we dat dat niets te maken heeft met haar spectaculaire winst in ‘The Masked Singer’, maar dat ze het helemaal te danken heeft aan het succes van haar debuutplaat ‘Vuurwerk’. “Deze prijs komt naast mijn bed te staan”, zei ze dankbaar.

Overwinningen en afscheid

En er was nog meer girlpower te bemerken op het gala, want de prijs voor de Coole Ket van het Jaar ging naar gymnaste en gouden medaillewinnares op de Olympische Spelen Nina Derwael. Ook het feit dat ze het programma ‘Dancing With the Stars’ wist te winnen, zal er voor iets tussen gezeten hebben. De YouTube-hit van het Jaar ging dan weer naar de razend populaire Stien Edlund, die met haar vlogs, dansjes en challenges vooral positieve vibes wil verspreiden. Ook de prijs voor de Ketnet-serie van het jaar is vrouwelijk getint, want die ging naar fictiereeks ‘Meisjes’, die zowel op de televisie als online leeft.

K3 kon al enkele keren het beeldje voor de Muziekgroep van het Jaar bemachtigen, maar won nog nooit in de categorie Song van het Jaar. Daar kwam deze keer verandering in, want het lied ‘Waterval’ werd verkozen door de ketnetters. Meteen een pluim op de hoed van kersvers lid Julia!

Het immer populaire ‘#LikeMe’ maakte dit jaar geen aanspraak op de titel Programma van het jaar, want door uitgestelde opnames kwamen er in 2021 geen nieuwe afleveringen op de buis. Er kwam wel het programma ‘Surprise #LikeMe’, waarin de cast de grootste fans verrast. Dat kwam was dan weer in de running voor Ketnet-programma van het jaar (de categorie voor non-fictie) en won de hoofdprijs! Ook ‘#LikeMe’-acteur Francisco Schuster viel in de prijzen, want hij had volgens de ketnetters de beste outfit.

Er was ook plaats voor afscheid, want na acht en negen jaar als Ketnet-wrappers, houden Thomas Van Achteren en Sien Wynants ermee op. Ze kregen een oorverdovend applaus en om passend afscheid te nemen, staken hun collega’s een grote verrassingsact in elkaar. Vanaf 1 mei gaat de jongerenzender op zoek naar vervanging met het programma ‘Wie wordt wrapper’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top