Jon Batiste en Olivia Rodrigo grote winnaars op Grammy Awards

Muziek | Afgelopen weekend werden de Grammy Awards uitgedeeld in de Verenigde Staten. De Amerikaanse jazzmuzikant Jon Batiste ging als grote winnaar naar huis, gevolgd door de opkomende superster Olivia Rodrigo en de Foo Fighters. Die band nam tijdens de ceremonie afscheid van de overleden drummer Taylor Hawkins.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zondag werd voor de 64e keer de Grammy Awards uitgereikt in het Amerikaanse Las Vegas. Normaal moest de ceremonie plaatsvinden op 31 januari in Los Angeles, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Gelukkig tekenden sterren zoals Bruno Mars, Anderson .Paak, Olivia Rodrigo en Jon Batiste toch present. Want die laatste werd de grote winnaar van de avond.

Jon Batiste is een Amerikaanse jazzmuzikant en singer-songwriter die in Europa nog zo niet bekend is, maar wel goed op weg is om ook hier een grote ster te worden. Batiste maakt in de States al sinds 2015 het mooie weer door als bandleider op te treden in de talkshow ‘The Late Show with Stephen Colbert’, maar nam de afgelopen jaren ook actief deel aan de strijd tegen het racisme in de Verenigde Staten door protestmarsen te organiseren. Hij componeerde in 2020 de filmmuziek voor de Pixar-animatiefilm ‘Soul’ en voor dat werk won hij een Oscar voor beste originele soundtrack, en een Golden Globe in dezelfde categorie.

Begin 2021 introduceerde Batiste zijn vijfde studioalbum ‘We Are’. Hij sleepte voor aanvang van de Grammy Awards maar liefst 8 nominaties in de wacht voor dat album en drie nominaties voor zijn werk aan ‘Soul’. Batiste wist uiteindelijk vijf Grammy’s te bemachtigen, die van album van het jaar, beste Muziekvideo, Best American Root Song, Best American Roots Performance en Best Score Soundtrack For Visual Media. Batiste was opgetogen met zijn Grammy’s maar stak zijn collega’s uit de muziekindustrie ook een hart onder de riem: “Er is geen beste muzikant, beste artiest, beste danser of beste acteur”, zei hij. “De creatieve kunsten zijn subjectief.”

Olivia Rodrigo, Foo Fighters, Silk Sonic

Jon Batiste mocht dan wel de grote winnaar van de avond zijn, toch ging de Amerikaanse superster Olivia Rodrigo ook met veel aandacht lopen. Rodrigo, die in 2021 doorbrak met de wereldwijde hit ‘drivers license’, won drie Grammy Awards. Ze won in de categorie beste nieuwe artiest, Best Pop Solo Performance en Best Pop Vocal Album. De 19-jarige zangeres zag een droom in vervulling gaan en nam tijdens haar bedankingsspeech uitgebreid de tijd om iedereen uit haar entourage die in haar zangtalent geloofde, te bedanken. "Ik zie jullie graag", klonk het.

De Amerikaanse rockband de Foo Fighters ging vervolgens ook met drie Grammy Awards naar huis. De band won in de categorie beste rockalbum (‘Medicine at Midnight’), beste rocksong (‘Waiting on a War’) en beste rockoptreden ('Making a Fire'). De rockband, die de afgelopen jaren al twaalf Grammy's in de wacht kon slepen, maakte vorig weekend bekend dat drummer Taylor Hawkins op 50-jarige leeftijd was overleden en dat tijdens een tournee doorheen Zuid-Amerika.

Silk Sonic, het muzikale project van Bruno Mars en Anderson .Paak, heeft de Grammy voor song van het jaar gewonnen met ‘Leave The Door Open’. De twee muzikanten wonnen met datzelfde nummer ook de Grammy voor beste r&b-nummer en staken ook de Grammy voor beste r&b-performance op zak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top