Netflix brengt met 'Choose Or Die' een beklijvende nieuwe film à la 'Squid Game'

Series | Vanaf 15 april kan je op Netflix naar de gloednieuwe horrorfilm 'Choose Or Die' kijken. Deze prent is volgens velen 'een must see' waarin Asa Butterfield en Lolo lola Evans als hoofdrolspelers de show stelen. De film heeft heel wat weg van 'Squid Game', de Zuid-Koreaanse horrorserie waar heel de wereld tot voor kort in de ban van was. Proximus Pickx vertelt je waarom je ook dit horroverhaal niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Choose Or Die' is een beetje een mix tussen 'Jumanji' en 'Squid Game'. De film volgt het personage van Kayla, een straatarme studente die worstelt om te overleven. Op een dag ontdekt ze samen met Isaac een spel op tape dat lijkt te dateren uit de jaren 80. Het heet 'CURS>R' en de winnaar wint maar liefst 100.000 dollar.

De verleiding van het geld weet Kayla te overtuigen om deel te nemen, maar het duurt niet lang voordat ze zich realiseert dat het spel haar realiteit beïnvloedt. Bij elke fase in het spel moet ze "kiezen of sterven", zoals de titel van de film al aangeeft. Ze maakt macabere en bloedige gebeurtenissen mee, waardoor ze beseft dat ze niet langer om het geld speelt, maar om haar eigen leven te redden.

Deze verhaallijn doet denken aan de Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game', een van Netflix' grootste hits aller tijden. In beide gevallen denken de deelnemers eerst dat ze deelnemen aan een volkomen onschuldig en enigszins ouderwets spel. Ze melden zich aan omwille van geldproblemen en het winnen van de jackpot is hun enige doel. Maar ze moeten uitdagingen aangaan, de een nog bloediger dan de ander, met groot gevaar voor hun eigen leven. De trailer van 'Choose Or Die' laat ons bijvoorbeeld een glimp zien van uitdagingen zoals het eten van glas, jezelf porren met tientallen spuiten of iemand neersteken.

Naast de gelijkenis met 'Squid Game', zal de film je ook weten omver te blazen met de cast. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Asa Butterfield, een Britse acteur die eerder al schitterde in 'Sex Education', een serie waar Netflix ook al punten mee wist te scoren. Hij krijgt het gezelschap van Iola Evans, die meespeelde in de serie 'The 100'. Daarnaast is ook Edward Marsan, die onder meer te bewonderen was in 'V for Vendetta', 'Sherlock Holmes: Game of Shadows' en 'Ray Donovan', van de partij.

Ontdek 'Choose or Die' vanaf 15 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top