Kan Frank Focketyn de mol ontmaskeren?

Films | De jubileumeditie van ‘De Mol’ is intussen goed op gang en sommige kandidaten beginnen hun ware gelaat te tonen. In de derde aflevering kon de mol voor een keertje niet de hele boel saboteren en de kandidaten wisten de groepspot flink te spekken. We blikken terug op de grootste mollenstreken en de hoofdverdachten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat er duchtig gemold werd in deze derde aflevering, daar zijn we zeker van. Maar de rest van de groep stond ook sterk en kon bijna 7.000 euro aan de groepspot toevoegen. Zoals de mol zei bij de briefing: hij/zij kon zijn/haar spel niet spelen. Het begon al in de eerste opdracht, waarin enkele kandidaten moesten duiken, anderen het evenbeeld van een standbeeld moesten zoeken en nog twee anderen op een hotelkamer mochten relaxen. Dat laatste duo moest eigenlijk alles coördineren, waardoor het een ideale positie zou zijn geweest voor de mol.

Tijdens de tweede opdracht, wanneer de kandidaten snel weetjes over de ruimtemissies moesten onthouden en daarmee een raket moesten lanceren, gaf Nele verstek. Haar been was er erg aan toe na de val uit de eerste aflevering. Het verdict van de dokter: een spierscheur. Ze moest het rustig aan doen. De opdracht leverde de kandidaten mooi 4.000 euro op. Betekent dat dat ze even zonder mol mochten spelen? Wel, neen. Want op het einde van de aflevering beslist Nele om zelf uit het spel te stappen omwille van haar blessure. Ze vulde zelfs geen vragenlijst in.

De laatste opdracht kon geen geld opleveren, maar misschien wel waardevolle informatie. Enkele weken voor de start van het spel werden de kandidaten één voor één uitgenodigd bij Frank Focketyn voor een improvisatiesessie. De acteur mocht zijn mening geven over wie een goede mol zou kunnen zijn. Dat konden de kandidaten allemaal te horen krijgen, maar intussen begon ook hun tijd te lopen voor de eliminatieproef. Snel zijn is daarin een prioriteit, dus het was afwegen: liever snel invullen of liever horen wat Frank te zeggen heeft? Uiteindelijk konden de kandidaten uit de eliminatie niet uitmaken of ze erop zaten of niet met hun mol, want Nele verliet het spel zelf.

Mollenstreken en verdachten

In deze derde aflevering komt Emanuelle steeds meer als verdachte in beeld. In de tweede aflevering zaaide ze al twijfel bij het koppelvormen en nu vertraagde ze de duikopdracht, wantrouwde ze iedereen bij de ruimtemissie, zorgde ze ervoor dat Philippe amper ruimteweetjes kon onthouden en, cruciaal, werd ze door Frank Focketyn als een mogelijke mol genoemd. Het was dankzij Uma dat er uiteindelijk geld werd verdiend met het duiken (ze is een ervaren duikster, dus dat is geen verrassing) en het was bolleboos Sven die bij de raketlancering het tempo erin hield. Emanuelle is momenteel de hoofdverdachte.

Maar hoewel Sven alles leek te geven in de ruimte-opdracht, is ook hij niet onbesproken. Hij is vaak de eerste om te kiezen welk deel van de opdracht hij wil vervullen en zit ook vaak in de groep waar iets fout loopt. Bij de raketopdracht beantwoordde hij ook twee vragen fout, waardoor zijn medekandidaten nog maar één kans hadden om de opdracht te doen slagen. Misschien had hij gehoopt dat Yens op het einde in de mist zou gaan.

Ook Bert, die gewoonlijk nochtans vol voor het geld lijkt te gaan, saboteerde wat. In de hotelkamer verloor hij veel tijd door Nele constant in de gaten te willen houden, en intussen maakte hij fouten die nefast konden zijn voor andere teams. In de tweede opdracht stuurde hij zijn eigen systeem in de war door ineens te beslissen om sneller verder te rijden, waardoor hij en Anke wel op tijd bij het lanceerplatform waren, maar eigenlijk niet genoeg gestudeerd hadden om vragen te kunnen beantwoorden. Is Bert een subtiele mol? Of blijft de echte mol nog onder de radar?

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top