Eerste MotoGP-zege voor Aleix Espargaro in Argentinië

Auto-moto | De 32-jarige Spanjaard Aleix Espargaro (Aprilia) heeft zondag in Termas de Rio Hondo zijn eerste zege in de MotoGP geboekt. In de Grand Prix van Argentinië was hij zijn landgenoten Jorge Martin (Ducati-Pramac) en Alex Rins (Suzuki) te snel af.

Door Belga

Deel dit nieuws

Espargaro is na drie manches ook de nieuwe leider in het kampioenschap, dat bijzonder spannend belooft te worden. Na drie manches stonden er al negen verschillende piloten op het podium. Espargaro heeft zeven punten voor op de Zuid-Afrikaan Brad Binder (KTM). De Italiaan Enea Bastianini (Ducati-Gresini), winnaar van de openingsmanche in Qatar en na twee manches nog leider, is nu op negen punten derde.

Espargno boekte zijn eerste zege in zijn 284e race, ook in de lagere klasses was hij nooit succesvol. Hij stond ook nog maar drie keer eerder op het podium, waarvan twee keer in de MotoGP.

Ook voor Aprilia is het de allereerste zege in de MotoGP. Het Italiaanse merk keerde in 2015 terug in de koningsklasse, na eerdere periodes van 1994 tot 2000 (500cc) en van 2002 tot 2004 (MotoGP).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top