Oekraïense international Stepanenko hoopt op verder uitstel van WK-barrageduels

WK 2022 | De Oekraïense middenvelder Taras Stepanenko hoopt dat de barragewedstrijden in de Europese kwalificaties voor het WK van eind dit jaar in Qatar verder uitgesteld worden, zo verklaarde hij in een interview met The Sunday Times.

Door Belga

Deel dit nieuws

Begin vorige maand werd het barrageduel tussen Oekraïne en Schotland, dat op 24 maart moest plaatsvinden, reeds uitgesteld naar medio juni, vanwege de Russische inval in buurland Oekraïne. Enkele dagen later volgt in principe de finale tegen Wales. De winnaar van dat duel krijgt het laatste ticket voor Qatar en komt daar in groep B terecht, naast Engeland, Iran en de VS.

"We willen hier zeker niet in de slachtofferrol kruipen, maar de vraag is wel hoe we zo'n belangrijke wedstrijden kunnen spelen als we al zo lang stilliggen", aldus de 69-voudige international. In december speelde hij zijn laatste duel voor Shakhtar Donetsk.

"Iedere voetballer weet dat als je na een blessure terugkomt, het niet veel uitmaakt hoeveel tijd je in de fitness hebt doorgebracht, want een wedstrijd met inzet spelen is een volledig ander gegeven. Daar komt nog eens bij dat wij twee intense wedstrijden in 4 dagen moeten afwerken, als we naar Qatar willen. Ik denk dat het erg moeilijk wordt om daar een goed resultaat neer te zetten. Ik hoop dat UEFA en FIFA dit inzien en ons meer voorbereidingstijd zullen geven, door de barrageduels nog later in te plannen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top