Helpt Deinze Westerlo straks een handje? Of zorgt RWDM nog voor een mirakel?

D1B Pro League | KVC Westerlo is er zaterdagavond niet in geslaagd om zelf de kampioenstitel over de streep te trekken. De competitieleider verloor op het veld van Lommel SK en is zo afhankelijk van het resultaat in SK Deinze - RWDM om eventueel dit weekend nog de titel te vieren. Faalt RWDM niet, dan kan het plots nog spannend worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

KVC Westerlo lijkt een acute aanval van titelkoorts te hebben. De lang ongenaakbare leider lijkt in de laatste rechte lijn plots te plafonneren na een vierde nederlaag in vijf uitmatchen. En komend weekend spelen de Kemphanen alweer buitenshuis; dan moeten ze aan de bak op het veld van Moeskroen...

En zo moet er plots toch weer naar RWDM gekeken worden. De Brusselaars kunnen straks bij winst op het veld van SK Deinze naderen tot op vier punten van Westerlo. Zij spelen op de voorlaatste speeldag nog thuis tegen Waasland-Beveren om dan op de slotspeeldag het seizoen af te sluiten op het veld van... Westerlo!

Straks toch nog feest?

Als de Brusselaars de trip naar de Dakota Arena tot een goed einde brengen; dan zal de titelstress in 't Kuipje alleen maar groter worden. Maar evengoed kan er straks een groot volksfeest losbarsten in de Kempen. Want als RWDM niet wint van Deinze, dan is Westerlo gewoon kampioen. Bij een gelijkspel in Deinze kan RWDM nog wel op gelijke hoogte komen van Westerlo, maar omdat de Brusselaars sowieso minder gewonnen matchen zouden hebben, gaat de titel dan naar de Kempenaren.

Nog steeds geen man overboord dus bij de troepen van Jonas De Roeck. Al zullen er toch veel Kemphanen straks op het puntje van hun stoel zitten om de match tussen Deinze en RWDM van nabij te volgen. Niemand die gedacht had dat de titelstrijd zo kort voor het einde van de competitie toch nog spannend zou kunnen worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top