Zijn Levi Randolph en Oostende klaar om de rug te rechten tegen Den Bosch?

Basketbal | Komende vrijdag neemt Oostende het op tegen het Nederlandse Den Bosch tijdens de zesde speeldag van de Elite Gold-fase van de BNXT League. Oostende zal de rug moeten rechten want op de vorige speeldag smeerden de Nederlanders de West-Vlamingen de allereerste nederlaag (75-66) van het seizoen aan. Alle hoop om een tweede nederlaag te vermijden zal aan de kust gericht zijn op ene Levi Randolph.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oostende-coach Dario Gjergja draait dit jaar goed een seizoen bij Filou Oostende. Zijn team won al 18 partijen in het Belgische luik van de competitie en voert daar het klassement aan met 36 punten. Coach Gjergja draagt zijn ploeg op handen maar bedankt best één man in het bijzonder en dat is Levi Randolph.

Levi Randolph is een voormalige NBA G-speler die sinds augustus vorig jaar bij Filou Oostende speelt. Daarvoor maakte hij het mooie weer bij de New Zealand Breakers en het Amerikaanse Canton Charge. Hij scoort voor Oostende gemiddeld 15 punten per wedstrijd en een paar weken geleden gaf hij nogmaals een demonstratie van zijn basketbaltalent door 35 punten te maken tegen het Spaanse Unicaja in de Champions League basketbal.


Maar Randolph kon vorige vrijdag niet verhinderen dat zijn team tegen het Nederlandse Den Bosch de boot inging. Niet de Amerikaan, maar de Nederlander Thomas Van Der Mars stal toen de show door maar liefst 16 punten te scoren en 7 rebounds. Filou Oostende verloor de partij uiteindelijk geheel onverwacht met 75-66.

Oostende neemt het op 8 april opnieuw op tegen Den Bosch. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd spelen Randolph en zijn teamgenoten dit weekend een thuiswedstrijd tegen de Nederlanders en dat geeft de burger moed. Als Randolph en zijn teammakkers hun rug kunnen rechten, kan een tweede nederlaag van het seizoen wel degelijk vermeden worden.

Het speelschema van de BNXT League op Pickx+ Sports:

Vrijdag 8 april

  • Filou Oostende - Heroes Den Bosch (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)

Volg het beste van de BNXT League het hele seizoen op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top