Canada, tegenstander van de Rode Duivels, "Wou dit soort matchen"

WK 2022 | Canada wordt op 23 november de eerste tegenstander van België op het WK in Qatar in groep G, waar ook Marokko en Kroatië deel van uitmaken. "We wouden dit soort matchen", reageerde Canadees bondscoach John Herdman na afloop van de loting van vrijdag voor de camera.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wanneer je naar het WK gaat, zijn er geen makkelijke wedstrijden. Ik denk ook dat er op 90 minuten geen onklopbare tegenstander bestaat", aldus Herdman. "Dat is de realiteit in een toernooi. We kennen de kwaliteiten van de Belgen, met jongens als De Bruyne en Lukaku en we zijn ons er verder van bewust dat Kroatië vier jaar geleden de finale haalde. Maar dit is net wat we willen, een verhaal schrijven waarin wij de zegevierende underdogs zijn."

Canada zal voor de tweede keer deelnemen aan een WK. In de editie van 1986 in Mexico sneuvelde het kansloos in de groepsfase na drie nederlagen. "Ons team krijgt de kans om zich met de besten te meten", vervolgde de Brit. "We trekken naar Qatar met een mentaliteit dat we van niemand schrik hoeven te hebben. We zijn daarentegen ook niet naïef. We krijgen de kans om pioniers voor dit land te zijn. We willen het eerste doelpunt scoren en op zoek gaan naar een eerste overwinning op een wereldkampioenschap."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top