Roberto Martinez ziet "uitdagende en zware loting" voor Rode Duivels

Rode Duivels | Canada (FIFA 38), Marokko (FIFA 24) en vicewereldkampioen Kroatië (FIFA 16) zijn vrijdagavond in het Doha Exhibition and Convention Center tijdens de loting voor het WK van eind dit jaar in Qatar uit de bus gekomen als tegenstanders van de Rode Duivels (FIFA 2) in groep F.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is zeker een uitdagende loting", stak de bondscoach van wal. "Het is ook een zware loting, omwille van verschillende redenen, maar het zijn fantastische wedstrijden om naar uit te kijken, vanwege de banden die er tussen de verschillende landen zijn. Marokko heeft heel wat spelers met een Belgische link, Canada heeft een sterke kwalificatiecampagne achter de rug en dan heb je nog Kroatië, dat we natuurlijk allemaal kennen van het WK in Rusland. Ik kijk alvast uit naar de start van de voorbereiding. Het goede nieuws is dat we onze eerste wedstrijd wat later spelen, waardoor onze voorbereiding langer is en we misschien nog een uitzwaaiwedstrijd kunnen spelen voor onze fans."

De Belgen spelen hun openingswedstrijd op 23 november tegen Canada. Vier dagen later (27 november) volgt op de tweede speeldag de wedstrijd tegen Marokko. De groepsfase wordt op 1 december afgesloten met de clash tegen de Kroaten, een duel tussen de nummers twee en drie van het vorige WK. Het wordt tevens de eerste keer dat beide landen op een groot toernooi tegenover elkaar staan. Het speelschema, met daarin de starturen van de wedstrijden en de toegewezen stadions, wordt later bekendgemaakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top