Blind carrièreswitchen in 'Blind Gesprongen'

Films | Na ‘Blind Getrouwd’ en ‘Blind gekocht’ is er vanaf maandag 4 april ook het nieuwe ‘Blind Gesprongen’. Daarin pikken de deelnemers geen nieuwe hobby op als geblinddoekte schansspringer, maar wel een nieuwe job. Als je je werk beu bent, zoeken experten op de televisie nu ook een nieuwe daginvulling voor je.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vijf gewone Vlamingen leggen hun lot in de handen van vier experten. Ze tekenen hun ontslagbrief met de belofte dat het panel een nieuwe job voor hen zal vinden, waarin ze zich beter in hun vel voelen. De deelnemers hebben stuk voor stuk nood aan een carrièreswitch en geruggesteund door presentatrice Nora Gharib wagen ze blind de sprong. Tot ze effectief op de werkvloer staan, hebben ze geen idee wat hun nieuwe job zal worden. Dat is de insteek van 'Blind Gesprongen'.

De eerste kandidate is de 36-jarige mama van drie Jessica, die nu twee jaar als poetshulp werkt. Ze heeft nood aan een nieuwe uitdaging en volgens de experten heeft ze nog heel wat onaangeboord potentiëel. Professor arbeidseconomie Stijn Baert, wellbeing expert Ann De Bisschop en jobcoaches bij VDAB Lize Gengler en Frederik Gulinck krijgen haar CV en één kans om met haar in gesprek te gaan en moeten daaruit afleiden welke job juist zou zijn voor Jessica.

Als tweede krijgen we de 27-jarige Senne te zien. Hij werkt al zeven jaar als privéchauffeur, een job waarmee hij mooi zijn boterham verdient, maar die hij ook beu is. Zijn nieuwe werk zal er eentje moeten zijn met veel meer sociaal contact en een flinke dosis actie. Wat de twee nieuwe jobs zullen worden, houdt VTM voorlopig nog geheim. Net als voor de twee deelnemers moet het voor de kijkers een verrassende onthulling worden. Drie maanden later volgt een evaluatie: wie heeft zijn of haar droomjob gevonden en wie zit binnenkort weer zonder werk?

Voor gastvrouw Nora Gharib is het haar debuut op VTM als presentatrice. Ze was er al eerder schermgezicht in programma’s als ‘The Masked Singer’ en ‘Een echte job’, maar krijgt nu ook een geheel eigen programma. Ze zegt in elk geval de juiste persoon te zijn voor die job, want ze heeft ervaring met carrièreswitches. Ze gooide zelf ook haar leven om toen ze zes jaar geleden deelnam aan ‘K3 zoekt K3’ en daarmee een succesvolle carrière als actrice uit de grond stampte. “Ik zou niet gelukkig worden van elke dag hetzelfde doen”, zegt ze. Of die ervaring haar helpt om de vijf jobhoppers uit 'Blind Gesprongen' te begeleiden, krijgen we vanaf maandag te zien.

Bekijk ‘Blind Gesprongen’ op maandag om 21u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top