Formule E, Superbike en MXGP op de motorsportagenda

Sport | Het wordt een beladen weekend voor fans van motorsporten. De agenda staat vol spannende evenementen op asfalt en in de modder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Podium van Formule E kan er anders uitzien na Rome

De drie eerste races in de Formule E zijn telkens gewonnen door een andere chauffeur. In Saudi-Arabië waren Nyck de Vries en Edoardo Mortara heer en meester terwijl Pascal Wehrlein de sterkste was in Mexico. Die drie piloten vormen momenteel de top drie, al deelt de Duitser zijn derde plaats momenteel nog met landgenoot André Lotterer. De Belg Stoffel Vandoorne vervolledigt de top 5 met slechts twee punten achterstand op de derde. En dit weekend zou alles door elkaar geschud kunnen worden. In Rome krijgen de piloten twee kansen om zich te onderscheiden. Worden de kaarten helemaal opnieuw geschud in de volgende twee races in het Formule E-kampioenschap?

Volg de vierde en vijfde race in de Formule E op Eurosport 1 (zaterdag om 14u50) en Eurosport 2 (Zondag 15u). De eerste is beschikbaar voor elke Proximus-abonnee, de tweede is beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Maxime Renaux zoekt eerherstel in Trentino

Voor de vierde GP van het seizoen in Portugal afgelopen weekend, stond de Fransman Maxime Renaux nog op de tweede plaats in het MXGP-klassement. Maar in Agueda ging hij de mist in. Hij eindigde slechts op de elfde plaats, net achter de Belg Jeremy Van Horebeek. Tim Gajser, de winnaar van de eerste drie ritten, kon echter ook niet bevestigen op het Iberische schiereiland. De Sloveen wordt in het klassement opgevolgd door de Spanjaard Jorge Prado, waardoor Renaux naar de laatste podiumplaats is afgezakt. In het Italiaanse Trentino aast hij komend weekend vast op eerherstel.

Volg de MXGP in Trente op zondag om 16u op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het Superbike-seizoen start weer

Het seizoen 2022 van de Superbike-competitie start komend weekend met de Grand Prix in het Spaanse Aragon. Het wordt de eerste van twaalf races op het programma. Loris Cresson is de eerste Belg die deelneemt aan de Superbike sinds 2006, toen landgenoot Didier van Keymeulen aan twee Grands Prix deelnam. Cresson rijdt mee op zijn Kawasaki ZX-10RR met de renstal TPR Team Pedercini Racing. De racer uit Eigenbrakel is hersteld van de blessure die zijn seizoen midden oktober vroegtijdig een halt toeriep en heeft de ambitie om dit jaar uit te blinken tussen de 24 deelnemende motorrijders. Titelverdediger Toprak Razgatlioglu zal opnieuw de te kloppen man zijn dit seizoen.

Volg de start van de Superbike-competitie in Aragon komend weekend op Eurosport 2 (zaterdag vanaf 9u en zondag vanaf 12u30), beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top