‘Girl in the Box’ op Play7: één van de akeligste ontvoeringszaken uit de Amerikaanse geschiedenis

Films | Play7 zendt vanavond het misselijkmakende misdaaddrama ‘Girl in the Box’ uit, een film van Stephen Kemp uit 2016, gebaseerd op gruwelijke maar waargebeurde feiten. Opvallend castlid is Zelda Williams, dochter van de betreurde Amerikaanse komiek en acteur Robin Williams.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Girl In The Box’ is de verfilming van één van de meest beruchte ontvoeringszaken in de Amerikaanse geschiedenis. In 1977 werd Colleen Stan ontvoerd en tot 1984 gevangen gehouden. Ze werd mishandeld en seksueel misbruikt. Colleen lag 23 uur per dag in een ’doodskist’, met slechts een pannetje voor haar behoeftes. In 1978 liet de ontvoerder, Cameron Hooker, Colleen een 'contract' tekenen waarin stond dat zij voortaan zijn slavin zou zijn.

Tegen 1984 kreeg Colleen wat meer vrijheid. Ze mocht met Janice, de vrouw van Cameron, naar de kerk gaan en mocht een baantje als kamermeisje nemen. Uiteindelijk kwam Janice tot inkeer en hielp ze Colleen bij haar ontsnapping. Ze bemachtigde een busticket en vertrok naar haar ouders.

Later biechtte Janice het afschuwelijke verhaal op aan haar pastoor en deed aangifte bij de politie. Cameron Hooker werd opgepakt en Janice getuigde tegen hem. Colleen leed wellicht aan het stockholmsyndroom. Cameron werd in 1985 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 104 jaar. Hij kwam onlangs in aanmerking voor voorwaardelijke invrijheidsstelling. Deze maand wordt tijdens een hoorzitting bepaald of er voldoende bewijs is om Hooker te bestempelen als een ‘seksueel gewelddadig roofdier’. Als dat er is, zal Hooker voor de rechter verschijnen. Indien schuldig bevonden zal hij alsnog in de gevangenis blijven en geestelijke gezondheidszorg krijgen.

Zelda Williams als de vrouw van de ontvoerder

De huiveringwekkende zaak werd in 2007 als inspiratie gebruikt voor ‘The Poughkeepsie Tapes’. Op 10 september 2016 ging op de Amerikaanse tv ‘Girl in the Box’ in première, met Addison Timlin als Colleen Stan, Zane Holtz als Cameron Hooker en Zelda Williams als Janice Hooker.

De dochter van Robin Williams maakte haar acteerdebuut op vijfjarige leeftijd in 1994 in de televisiefilm ‘In Search of Dr. Seuss’. Op haar vijftiende stond ze samen met haar vader op de set van de coming-of-age komedie ‘House of D’. In 2011 had ze een rol in de MTV-serie ‘Teen Wolf’, in 2016 had ze een hoofdrol in de tienerdramareeks ‘Dead of Summer’. Tussen 2015 en 2017 sprak ze vijf afleveringen de stem in van Mona Lisa, een nevenpersonage in de animatieserie ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’. In 2018 schreef en regisseerde ze de kortfilm ‘Shrimp’.

Bekijk 'Girl In The Box' vanavond om 20u35 op Play7 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top