Esportskalender: april 2022

Esports | Ontdek alle grote evenementen in de wereld van esports voor deze maand met onze kalender!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ook deze maand hoef je je niet te vervelen, want de kalender zit vol met verschillende competities. En er is voor ieder wat wils! De amateurspelers van CSGO kunnen zich uitleven in de RMR-toernooien en de ESL Pro League XV en ook voor spelers van League of Legends is er heel wat te doen. LEC, LCS en de European Masters: van een mooi programma gesproken.

Nationaal

League of Legends

Belgian Tour – Grote Finale van de Spring Split | 10 april 2022

Terwijl de Elites Series, het paradepaardje van League of Legends in de Benelux, met KRC Genk Esports een mooie kampioen kent van de Spring Split, loopt ook de tweede divisie, de Belgian Tour, ten einde.

Na tweede te zijn geworden in de kwalificatierondes, blijven de spelers van AGEM er vol voor gaan om tijdens het reguliere seizoen op het hoogste schavotje van het podium te eindigen. De Montois moeten het nu opnemen op 10 april tegen ZAT Refugees om de titel binnen te halen.

Counter-Strike

Elite Series Spring Split – Play-offs | op 7 en 14 april 2022

We zijn bijna aanbeland aan het einde van het lentesegment van de Elite Series. In de maand april staan er nog twee mooie ontmoetingen op de planning. Er is de tweede halve finale op 7 april tussen de verliezer van de wedstrijd tussen Brugge en LowLandLions en de winnaar van de wedstrijd tussen KRC Genk Esports en Sector One.

Daarna moet je heel even wachten tot 14 april om te kunnen genieten van de grote finale! De mooie prijzenpot van 3500 euro staat mooi te blinken voor de winnaar, maar het is vooral het ticket voor de Fantasyexpo EU Champions die de ploegen in de wacht willen slepen. Dé kans om zich te meten met de grote ploegen in het circuit ligt binnen handbereik.

ESL Proximus Benelux Championship Spring 2022: Play-offs | zondag 30 april 2022

Ook in de ESL Proximus Benelux Championship is de Spring Split 2022 bijna afgelopen. Nu we na de groepsfases de gekwalificeerde ploegen kennen, mogen we ons klaarmaken voor de play-offs van het segment. Het is geen grote verrassing dat Project Eversio en eClub Brugge opnieuw van de partij zijn in de eindfase. Zij krijgen het gezelschap van LowLandLions en het Franse The Dice.

De details over het evenement van de play-offs kennen we nog niet, maar de kans is groot dat ESL alles uit de kast haalt om het segment met een knaller af te sluiten.

FIFA

Proximus ePro League | elke woensdag vanaf 13u00 op Eleven Sports

Het reguliere seizoen van onze nationale competitie FIFA, de Proximus ePro League, kent bijna zijn ontknoping. Met nog maar een paar speeldagen voor de boeg, lijken we nu al af te stevenen op bijzonder onvoorspelbare play-offs.

© Eleven Sports

Maar voor we nagelbijtend kunnen genieten van die play-offs, moeten de spelers uit de middenmoot nog vol aan de bak om hun plaats in de top acht veilig te stellen. Ter herinnering: de winnaar van het seizoen krijgt een rechtstreeks ticket voor de FIFA eWorld Cup. Alle informatie en samenvattingen van de wedstrijden vind je uiteraard op Proximus Esports.

VALORANT

VALORANT Trinity Trials – Spring Trials | Rumble Stage op 2 en 3 april 2022 – Finales op 9 en 10 april 2022

De eerste competitie van VALORANT is volop bezig. De maand maart was er eentje met heel wat qualifiers en nu is de Rumble Stage aan de gang. Alleen de beste vier teams in het klassement, momenteel aangevoerd door PXL Esports, gaan door naar de play-offs, waarin de winnaars worden beloond met een bedrag van 1000 euro.

Internationaal

League of Legends

LEC: Spring Split – Play-offs | 2,3,9 en 10 april 2022

Na een explosief regulier seizoen, mogen de zes gekwalificeerde ploegen zich nu bewijzen in de play-offs. Op vrijdag 1 april staan G2 Esports en Team Vitality tegenover elkaar om een vroege uitschakeling te vermijden. Rogue en Fnatic nemen het dan weer tegen elkaar op in een B05 op 2 april om het eerste plekje in de finale veilig te stellen. Niet vergeten dat enkel de winnaar van de Spring Split zich plaatst voor de Mid-Season Invitational, een inter-segment competitie waar de kampioenen van de verschillende grote competities van League of Legends elkaar treffen.

LCS: Spring Split – Play-offs | elke zaterdag en zondag

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan loopt de LCS Spring Split ook op zijn einde. Voor de Belg Bwipo, die al sinds het begin van de split voor Team Liquid speelt, ziet het er goed uit. Liquid eindigde het reguliere seizoen op de eerste plaats, dus liggen ze in de polepositie voor de play-offs, waarin in de eerste ronde Evil Geniuses wacht.

European Masters – Spring 2022 | van 4 april tot 7 mei 2022

Je kent deze tijd van het jaar wel… Nu de verschillende ERLS-seizoenen ten einde lopen, staat in april de terugkeer van de European Masters voor de deur! Zoals gewoonlijk nemen de beste ploegen van de verschillende kleinere competities van Europa aan de competitie deel.

De mannen van KRC Genk Esports, die zich kwalificeerden met mCon LG Ultragear na hun titel en play-offplaats in de Elites Series, houden de Belgische eer hoog. Voor ze het hoofdtoernooi kunnen bereiken, moeten ze zich eerst een weg banen door de play-infase met gerenommeerde teams zoals Vitality Bee en Karmine Corp.

Counter-Strike

PGL Major 2022 Antwerp – European RMR | van 17 tot 20 en 21 tot 24 april 2022

Als laatste etappe voor de PGL Major in Antwerpen in mei, staan in april twee officiële kwalificatietoernooien voor het evenement op het programma. Deze toernooien, waaraan zestien teams per evenement deelnemen, bieden de elite de kans om te strijden in wat door velen wordt beschouwd als het toppunt van CS:GO-competitie.

Jammer genoeg zullen we geen Belg zien schitteren in de competitie. We kunnen wel rekenen op de Belgische organisatie Heet Gaming, die onlangs de komst van DBL Poney nog officialiseerde.

ESL Pro League Season 15 – Play-offs | van 5 tot 10 april 2022

Het vijftiende seizoen van de ESL Pro League is aangebroken! Net als vroeger zitten twaalf topteams in de finalefase. Voorlopig hebben de groepen A, B en C hun kwalificaties al bekendgemaakt, terwijl over groep D op het moment van schrijven nog wordt beslist. De prijs voor de winnaar? Maar liefst 175.000 dollar, een hoop punten in de ESL en BLAST klassementen, maar ook een ticket om direct deel te nemen aan de BLAST Premier Circuit World Finals. Je kan de grote finale live volgen op Proximus Esports en op televisie via Pickx Live.

VALORANT

VCT 2022: Stage 1 Masters – Reykjavík | van 10 tot 24 april 2022

Het eerste grote evenement van het VCT-circuit 2022, de Reykjavík Masters, vindt deze maand plaats. Enkele maanden na de laatste internationale competitie strijden de beste teams ter wereld opnieuw tegen elkaar in de Ijslandse hoofdstad. Een meevaller voor België! Omdat FPX geen volledig team kon samenbrengen, zijn de broers Nivera en Scream en hun team Team Liquid door Riot Games geselecteerd om het uit enkele Russische spelers bestaande team te vervangen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top