RWDM supportert straks voor Lierse K.; Covid-19 duikt weer op bij Waasland-Beveren

Sport | Vanavond openen Lierse Kempenzonen en Waasland-Beveren de 26e speeldag van de 1B Pro League. Voor de Pallieters staat er enkel nog eer en plaatsgewin (in de ranking) op het programma terwijl Waasland-Beveren zichzelf wil vastklampen aan de laatste strohalm in de strijd om de barrageplaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooraf is de opgave duideljk voor Waasland-Beveren. De Leeuwen moéten winnen op het Lisp om een (water)kansje te behouden op het barrageticket. Maar Lierse Kempenzonen blijkt dit seizoen wel het zwarte beest te zijn van Waasland-Beveren. De vorige drie duels werden allemaal gewonnen door de Pallieters; wat voor hen een grote sprong voorwaarts betekende in de strijd tegen de degradatie terwijl Waasland-Beveren net een deel van die punten tekort lijkt te komen om RWDM van de tweede plek te houden.

Of het zwarte beest nu ook het laatste greintje hoop op promotie zal wegnemen, zal straks nog moeten blijken. Maar intussen zorgt dat andere zwarte beestje wél weer voor problemen op de Freethiel. Al Badaoui en Traoré werden geveld door Covid-19 en reizen niet mee af naar de Kempen. Ook Da Costa, Schoonbaert en Edmundsson zijn er niet bij. Zij liggen in de lappenmand.

Maar ook Lierse Kempenzonen heeft wat selectieproblemen. De Schrijver is nog altijd out terwijl Van Acker en Gillekens geelgeschorst zijn. Yagan is wél terug van de partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top