Asa Butterfield, eindelijk kindster af

Films | Op 1 april viert acteur Asa Butterfield zijn 25ste verjaardag. Reden genoeg voor Proximus om terug te blikken op de carrière van de gewezen kindster en huidig gezicht van de Netflix-serie ‘Sex Education’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Asa Butterfield is momenteel vooral bekend als seksueel rolmodel voor adolescenten. Hij vertolkt namelijk de rol van Otis Milburn in de reeks ‘Sex Education’. Voor de fans – die overigens ongeduldig op een nieuw seizoen wachten – is hij de talk of the town geworden. Asa speelt een sociaal onhandige jongeman die probeert om zich een weg te banen doorheen de vragen rond seksualiteit waarmee hij wordt geconfronteerd. Zijn personage is de zoon van twee seksuologen en gebruikt hun adviezen om zijn klasgenoten wat meer wegwijs te maken in de wereld van seks en relaties. Maar voor die tekenende rol speelde Asa mee in enkele al even markante producties, en liep hij ook een belangrijke rol mis.

The Boy in the Striped Pyjamas

In deze dramafilm over de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Herman, moet de kleine jongen Bruno Berlijn verlaten. Zijn vader is een nazi-officier die naar Polen afgevaardigd wordt. De kleine jongen is triest omdat hij zijn woonplaats, zijn huis en zijn gewoontes achter moet laten. Op een dag besluit hij de bossen rond zijn nieuwe thuis te verkennen, en achter de bomen vindt hij een vreemde plek. Er staan barricades, er lopen soldaten rond en er zijn allemaal mensen die exact hetzelfde gekleed lopen, in een gestreepte pyjama. Hij leert een jongen kennen die even oud is als hij, Shmuel. Al gauw worden ze vrienden. Maar rond die kleine jongen gaat de horror van de oorlog gewoon verder. De toen nog tienjarige Asa Butterfield vertolkte Bruno, een rol waarvan hij vandaag nog steeds zegt dat die hem getekend heeft.

Een echte gamer

Asa zegt een grote fan te zijn van computerspelletjes. In 2017 nam hij zelfs deel aan het wereldkampioenschap Nintendo, waar hij ondanks zijn skills niet de finale haalde. Hij haalde in interviews aan dat ‘Super Smash Bros.’ zijn favoriet spelletje is. Fans gaven hem dus veel vertrouwen toen hij de rol van Ender kreeg in ‘Ender’s Game’. Zijn rol was ook een gamer, die vooral getalenteerd was in simulaties van ruimteveldslagen. In het verhaal wordt hij gerekruteerd om echte gevechten te leiden.

Net geen Spider-Man

Bijna hadden we Asa kunnen zien in het iconische blauw-rode pak van Spider-Man, maar die rol ging toen naar een andere Engelse jongeman: Tom Holland. In 2015 deed Asa auditie voor de rol van de superheld en even was hij de eerste keuze van de makers. “Af en toe komt er een rol op je pad die je echt wil, met een scenario dat je aanspreekt en waar je gewoonweg alles voor wil doen om die te krijgen, en grijp je er toch naast”, vertelde hij. “Maar soms zorgt één teleurstelling er dan weer voor dat een andere kans op je af komt. Na ‘Spider-Man’ kwam de rol in ‘Sex Education’. Ik had ze nooit alle twee kunnen doen.”

Lees ook: In deze vier fillms schitterde Asa Butterfield voor ‘Sex Education’

Ontdek ‘The Boy in the Striped Pyjamas’ en ‘Sex Education’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top