'Johnny Hallyday: Beyond Rock': een intieme docu over het leven van de ster

Muziek | Aangezien muziekdocumentaires op dit moment een hit zijn op streamingplatformen, kon de beroemde Franse rocker Johnny Hallyday niet achterblijven. 'Johnny Hallyday: Beyond Rock' telt vijf afleveringen van dertig minuten, allemaal verteld uit het oogpunt van de man zelf. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Johnny Hallyday overleed in december 2017 en liet een enorme leegte achter in de muziekwereld. Ook al kennen we zijn leven, en zijn liedjes, bijna uit het hoofd, toch geeft deze miniserie een nieuwe kijk op de rockster. Netflix lanceert niet de zoveelste documentaire over Johnny Hallyday, maar wel een introspectie van de zanger zelf. Vijf afleveringen lang is het zijn stem die ons chronologisch door het verhaal van zijn leven leidt. 

Geïnspireerd door een documentaire uit 2015 over Marlon Brando, laten de filmmakers de 'Allumer le feu'-zanger aan het woord door middel van televisie- en radio-interviews. De miniserie zal zowel beelden bevatten die de fans kennen, als beelden die nog nooit eerder zijn vertoond. Naast zijn muziek zijn er verhalen over de demonen van de zanger met betrekking tot zijn vader, alcohol, drugs en geweld

Familieproblemen blootgelegd

Zo zien we enkele grote projecten zoals de shows in Las Vegas, het concert in het Parc des Princes in 1993, Bercy in 1984 of samenwerkingen met de groten, met name Michel Berger. Naast zijn stem, reageerden enkele vrienden uit de showbizz zoals Philippe Labro, Florent Pagny, Pascal Obispo, Line Renaud en vele anderen. Zijn kinderen, Laura en David, wilden liever niet deelnemen aan de docu. Vanaf de eerste aflevering is er een ijzige tussenkomst van zijn vader Léon Smet, die hem in de steek liet toen hij nog maar zeven maanden oud was. "Ik heb geen wrok, hij is geslaagd in zijn leven. Ik wens hem geluk, maar afgezien daarvan kan het me niet schelen", zei hij toen hij nog leefde. 

En hoewel alle belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven de revue passeren, is er een groot hiaat. We springen namelijk van 2009 naar 2017 zonder erbij stil te staan. Dit had het onderwerp van een zesde aflevering kunnen zijn, maar Laetitia Hallyday bewaart het waarschijnlijk voor een andere documentaire die ze voorbereidt met filmmaker William Karel en schrijver Daniel Rondeau. 

Ontdek ‘Johnny Hallyday: Beyond Rock’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top