Oekraïne: Riot Games verzamelt 5,4 miljoen dollar voor het goede doel

League of Legends | Terwijl de Russische invasie in Oekraïne nog steeds aan de gang is, heeft uitgever Riot Games aangekondigd dat het bijna 5,4 miljoen dollar heeft verzameld voor het goede doel. Dit bedrag is bestemd voor de verschillende humanitaire hulpprojecten in het land.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We hebben het een paar weken geleden al gezegd, maar de reactie op de Russische invasie in Oekraïne door de wereld van esports en videogames liet niet lang op zich wachten. Terwijl sommigen gewoon besloten om Russische organisaties te verbieden, kondigden verschillende uitgevers, zoals Riot Games en Epic Games, aan dat zij financiële steun wilden bieden.

Als deel van deze inspanning kondigde Riot Games aan dat de opbrengst van alle Battle Passes voor VALORANT, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics en Wild Rift, en de nieuwe Bee skins in League of Legends, gedoneerd zouden worden om humanitaire hulp in de regio te ondersteunen. De actie duurde zeven dagen, van 5 tot 12 april.

© Riot Games

Op één week tijd hebben spelers van over de hele wereld in totaal $5,4 miljoen gedoneerd, met een extra miljoen dollar van Riot Games zelf.

En Riot Games heeft geen half werk geleverd. Om zo transparant mogelijk te zijn, deelde het Californische bedrijf op 31 maart de namen van de drie humanitaire organisaties die het geld zullen ontvangen. Artsen zonder Grenzen, het Poolse Rode Kruis en het International Medical Corps krijgen alle drie een bedrag van 1,8 miljoen dollar om hen te helpen bij hun operaties in Oost-Europa. Het is alvast een mooie herinnering aan het feit dat ook gamers een groot hart hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top