European Masters: groepen van de play-ins zijn bekend

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ontdek de samenstelling van de groepen voor de play-ins van de European Masters 2022!

Riot Games onthulde deze woensdag de samenstelling van de groepen voor de eerste fase van de European Masters in de lente van 2022! De Belgische organisatie KRC Genk Esports krijgt een moeilijke maar haalbare opdracht voorgeschoteld.

Er werd reikhalzend naar uitgekeken door de verschillende regionale communities van het Europese League of Legends-landschap: de verdeling van de teams die zullen strijden in de play-in fase van de European Masters. De competitie die de beste ploegen uit de verschillende minor leagues samenbrengt, begint op 4 april, en de samenstelling van de groepen liet wat lang op zich wachten.

Laten we tot de kern van de zaak komen. Het was een teleurstellende loting voor de twee teams uit onze Elite Series, KRC Genk Esports en mCon LG Ultragear, die respectievelijk in groep C en D werden geplaatst.

KRC Genk Esports tegen Vitality.Bee

In groep C zal KRC Genk Esports het moeten opnemen tegen teams die hun niveau niet meer hoeven te bewijzen. Het Portugese For The Win Esports, dat als eerste eindigde in de play-offs van hun competitie, en de Iron Wolves, dat als derde eindigde in de Spring Split van Ultraliga, de Poolse competitie. Als klap op de vuurpijl zal Genk het gevecht moeten aangaan tegen het B-team van de Franse organisatie Team Vitality.

© Riot Games

De taak van mCon is misschien iets minder moeilijk. De Nederlandse organisatie komt uit tegen niemand minder dan de tweevoudig Europees kampioen van 2021, Karmine Corp. EGN Esports, tweede in de Portugese competitie, en Zero Tenacity, vierde in de Poolse competitie, vervolledigen de groep.

We kunnen alleen maar hopen dat beide teams in de bovenste helft van hun groep eindigen, en als het even kan op dezelfde plaats! Met de eerste van groep C tegenover de tweede van groep D, en vice versa, kan een play-in wedstrijd tussen onze vertegenwoordigers niet worden uitgesloten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top