Deze voetbalsterren ontbreken op het WK in Qatar

Sport |

Van 21 november tot en met 18 december 2022 vindt het wereldkampioenschap voetbal plaats in Qatar. Heel wat internationale toppers zullen present tekenen in het Arabische emiraat, maar helaas zullen ook enkele bekende gezichten uit de voetbalwereld afwezig zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind dit jaar vindt opnieuw het grootste voetbalfeest ter wereld plaats en dat in het zonovergoten Arabische emiraat Qatar. NIemand minder dan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sadio Mané en Romelu Lukaku zullen dan aanwezig zijn. Heel wat internationale topvoetballers zullen het wereldkampioenschap echter vanuit hun luie zetel moeten beleven, want hun landen wisten zich niet te kwalificeren.

Defensie

We kijken in de eerste plaats naar de Italiaanse keeper Gianluigi Donnarumma, een van de beste doelmannen op aarde. Hij zal helaas niet kunnen uitpakken met geweldige reddingen onder een loeihete Qatarese zon nadat Italië naast een WK-ticket greep. De Azzuri speelden gelijk tegen Noord-Ierland (0-0) en verloren tegen Noord-Macedonië (0-1). Ook zijn verdedigende maatjes Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, elk wereldtoppers in hun vak, zullen niet van de partij zijn.

Verdediger David Alaba zal zijn verdedigende kunstjes ook niet tentoon kunnen spreiden. Oostenrijk wist zich namelijk niet te plaatsen voor het WK. Tenslotte melden we ook de afwezigheid van Ramy Bensebaini, de Algerijnse topverdediger die met zijn land het pleit verloor tegen Kameroen en een deelname aan het WK door zijn neus geboord zag.

Middenveld

Omdat Italië niet van de partij is, zullen er ook enkele steengoede middenvelders ontbreken op het WK zoals Jorginho of Marco Verratti. Ook de Tsjech Tomáš Soucek, die minstens de evenknie is van Jorginho en Verratti, is niet van de partij omdat Tsjechië zich niet kon plaatsen. De Noor Martin Ødegaard, Arturo Vidal (Chili), Juan Cuadrado en James Rodriguez (beiden uit Colombia) zullen het wereldkampioenschap helaas ook vanop afstand moeten volgen.

Aanvallers

Er zullen ook heel wat aanvallers het WK 2022 vanaf de figuurlijke zijlijn moeten beleven. De lijst is lang en omvat onder andere Ciro Immobile (Italië), Zlatan Ibrahimovic (Zweden), Mohamed Salah (Egypte), Erling Haaland (Noorwegen), Riyad Mahrez (Algerije) en Victor Osimhen (Nigeria). Maar ook Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Ivorianen Nicolas Pépé en Sébastien Haller zullen niet te bewonderen zijn in Qatar.

Bekijk de loting voor het WK op vrijdag om 17u50 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top