Christopher Nkunku: de nieuwste transfer in de kaalplukstrategie van Bayern München?

Bundesliga | Met Borussia Dortmund tegen RB Leipzig staat er zaterdag 2 april een leuk duel op het programma tussen de nummers 2 en 4 in de Duitse Bundesliga. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, maar bij Leipzig beschikken ze met Christopher Nkunku wel over de man in vorm.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wie zoekt naar sleutelfiguren in de Duitse Bundesliga komt automatisch uit bij Robert Lewandowski van Bayern München. Met 31 goals in de competitie (+ 1 assist) is er niemand zo beslissend voor zijn ploeg dan Lewandowski. Al is er één iemand die ergens probeert om in de buurt van de Pool te komen. Zo zit de Fransman Christopher Nkunku van RB Leipzig momenteel aan 15 goals en 11 assists, waarmee hij dus een voetje had in 26 goals van Leipzig dit seizoen.

Trekken we de lijn door naar alle competities, dan zit Nkunku aan 26 goals en 15 assists op 39 matchen. De nog altijd maar 24-jarige Fransman kent hiermee zijn beste seizoen ooit als profvoetballer. Niet slecht voor iemand die ooit te licht werd bevonden voor Paris Saint-Germain.

In het spoor van Upamecano?

Als Parijse paria wandelde Nkunku ooit Leipzig binnen. Maar de kans is groot dat hij als een Pruisische keizer Oost-Duitsland zal verlaten. Met de bovenvermelde statistieken is het haast afwachten welke topclub zich als eerste zal melden voor Nkunku, die de voorbije interlandperiode zijn eerste caps met Frankrijk mocht vieren.

Geloof het of niet, maar uitgerekend PSG heeft zijn radar op Nkunku gezet. Indien komende zomer Kylian Mbappé naar Real Madrid zou vertrekken, ligt Nkunku in de bovenste schuif om terug te keren naar Parijs. 

De grootste kaper op de kust lijkt Bayern München te zijn. De Beierse topclub heeft er een handje van weg om zichzelf te versterken met topspelers van concurrerende ploegen. Nkunku zou de volgende in dat lijstje kunnen worden en hiermee het voorbeeld volgen van landgenoot Dayot Upamecano en coach Julian Nagelsmann.

Haaland opnieuw aan het kanon?

Nkunku zal zaterdag hopelijk tegenover een ander fenomeen komen te staan, met name Erling Haaland. De Noorse spits kende ondanks enkele fysieke tegenslagen toch best een mooi seizoen met 23 goals in evenveel matchen. Net als Mbappé wordt het in de zomermaanden bijzonder hard uitkijken naar waar het Noorse wonderkind zou verkassen.

Zijn kanon in de competitie ligt momenteel al drie matchen stil, maar in de interlandbreak kon hij wat aan vertrouwen tanken en scoorde hij 3 goals in 2 oefenduels. Dortmund zal een fitte Haaland kunnen gebruiken om nog iets van het seizoen te maken. Maar of hij fit zal zijn, is maar zeer de vraag. Want Haaland kwam niet ongeschonden uit de interlandperiode. "Hij is een groot vraagteken. Zijn voet staat helemaal krom en de enkel is zeer gezwollen", liet Dortmund-coach Marco Rose weten.

Dortmund is enkel nog actief in de competitie en staat momenteel op 6 punten van leider Bayern. In het kielzog blijven, met nog een onderling tegen Bayern later op het programma, is het absolute minimum voor Haaland en co. Leipzig van zijn kant strijdt nog voor een plek in de top vier en bijgevolg een Champions League-ticket voor volgend jaar. Het wordt met andere woorden een duel op het scherpst van de snee.

Het programma van speeldag 28 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 2 april

Zondag 3 april

Wie trekt er zaterdag 2 april vanaf 18u30 aan het langste eind? Volg Dortmund - RB Leipzig, plus de rest van het Bundesliga-seizoen, via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top