Dit was de maand maart in tv-quotes

Films | Terugkerende vaste waarden en blinkende nieuwe tv-programma’s sierden ons kleine scherm de afgelopen maand. Er was weer veel te zien dat de moeite was om te volgen, maar omdat het onmogelijk is om elke quote te hebben gehoord, destilleert Proximus Pickx de tv-maand in de meest memorabele citaten. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pure verbijstering in ‘De Mol’

De jubileumeditie van het programma waar nog steeds het vaakst over gespeculeerd wordt bij de waterkoeler is met een knal gestart. Letterlijk én figuurlijk. In de eerste aflevering op Lanzarote kwamen we namelijk te weten dat Jens, die vorig jaar de bedenkelijke eer had om als snelste ooit uit ‘De Mol’ te worden gekegeld, kreeg een herkansing. Hij zou van helemaal niets op de hoogte zijn geweest, wat zijn deelname dit jaar zowel voor hem als voor de kijker thuis een echte verrassing maakte.

(Spoilers!) Jammer genoeg moesten we in de tweede aflevering al afscheid nemen van de sympathieke schrijnwerker met het sappige West-Vlaamse accent. Maar in de twee afleveringen waarin hij mee mocht spelen, was hij alvast wel goed voor een paar heerlijke quotes. Denk maar aan “Thank you, per favor”, waarmee hij naadloos Engels, Italiaans en Spaans in elkaar liet vloeien. Of gewoon zijn pure verbijstering samengevat in een drievoudig “Maar allez how, maar allez how, maar allez how!”

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ongeloof in ‘The Masked Singer’

Anderhalf miljoen. Zoveel kijkers zaten op vrijdag 18 maart voor de buis om de finale van ‘The Masked Singer’ op de voet te volgen. Nog drie gemaskerde zangers, in de gedaantes van Konijn, Ridder en Miss Poes, bleven over in het hyperpopulaire zangprogramma. De kat was de beste zangeres, en onder de maskers gingen Camille, Loredana en Conner Rousseau schuil. Twee professionele zangeressen en een politicus. Of die laatste zijn echte roeping gemist heeft, laten we in het midden.

Moeten we het format achter ‘The Masked Singer’ nog uitleggen? Wie intussen nog niet weet dat het een afvalrace betreft tussen zangers die een log en kleurrijk kostuum moeten dragen op het podium, leefde de afgelopen maanden waarschijnlijk onder een steen. De reacties op de zangprestaties, maar ook de deelname van een politicus, en vooral dan de slechte timing daarvan, waren talrijk. We vatten het allemaal samen met de woorden van Miss Poes, a.k.a. Camille Dhont: “Oh my god, is dit echt?”

Nostalgie in ‘De Jaren 80 voor Tieners’

Nog verbijstering is te horen bij de jonge generatie in ‘De Jaren 80 voor Tieners’. Daarin confronteert Steven Van Herreweghe enkele hedendaagse tieners met verhalen en technologie uit die vervlogen tijden. (Een telefoon met een draad? Waarmee je niet op het internet kan?) Dat de jaren 80 ver achter ons liggen, demonstreren de presentator en de tieners met verve. Het is de beste manier om je in één klap oud te voelen.

De tieners staan niet ten kijk als de generatie die zogezegd van niets meer weet. Ze worden met respect benaderd. Naast een dosis nostalgie is er ook plaats om stil te staan bij de vele positieve veranderingen die we intussen hebben doorgemaakt. Denk maar aan de gouden generatie van onze nationale voetbalploeg. De Rode Duivels konden lang niet altijd meedraaien op het hoogste niveau. Toen een van de jongeren een foto te zien kreeg van de nationale ploeg in 1980, verwoordde hij misschien wel wat een pak voetbalfans (al dan niet terecht) naar hun scherm schreeuwden op 26 en 29 maart: “Da’s precies een caféploeg!”

Bekijk ‘De Jaren 80 voor Tieners’ op donderdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zenuwen in 'Restaurant Misverstand'

Dieter Coppens verzamelde een keuken- en eetzaalbrigade van mensen met jongdementie om een nieuw pop-uprestaurant te openen in hartje Mechelen. Met nog wat ondersteuning van Seppe Nobels worden de medewerkers klaargestoomd om het restaurant te runnen, van de mise-en-place tot de laatste kruimel van het dessert (brownie met aardpeer, klinkt en ziet er heerlijk uit). Zo willen ze tonen dat ze nog niet afgeschreven zijn.

Een van de medewerkers is John, amper 46 jaar oud maar al gediagnosticeerd met frontotemporale dementie. Zijn geheugen is voorlopig nog minder aangetast dan van sommige andere deelnemers, maar vooral zijn gedrag is veranderd sinds het begin van de symptomen. Maar dat hij zijn mannetje staat en een van de drijvende krachten is in de keuken, staat buiten kijf. “Ik kook graag. En ik werk ook graag… op de zenuwen!”, lacht hij.

Bekijk ‘Restaurant Misverstand’ op woensdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ruzie in 'De Kemping'

Voor het tweede jaar op rij lijft Tijs Vanneste een ploeg in die in een paar weken tijd een veld moet omtoveren tot een camping, daar honderden gasten moet ontvangen en nadien ook nog eens alles keurig moet opruimen. De werkkrachten zijn langdurig werkzoekenden die het om verscheidene redenen moeilijk hebben om hun plekje te vinden op de arbeidsmarkt. Met de ervaring van die betaalde job op zak, kunnen ze hopelijk permanenter werk vinden. En door het programma te volgen, beseffen bedrijfsleiders hopelijk dat ook iemand met een minder dan perfect CV een kans verdient.

Als derde deel van de taak hadden we het daarnet over keurig opruimen, en daar wrong het schoentje in de tweede week dat er gasten waren. Achter de bar vlotte het niet echt tussen de vermoeide campinguitbaters en wat miscommunicatie later werd die bar als een stort achtergelaten en werd het poetsen van de toiletten overgelaten aan de laatste dapperen. Daar moest tijdens de vergadering de volgende morgen een duchtig woordje over gesproken worden. De gemoederen liepen hoog op, en ook Sam, die eigenlijk niet veel met de discussie te maken had, verloor zijn geduld. “No way! Ik draai niet rond de pot!” Dat horen we, Sam.

Bekijk ‘De Kemping’ op dinsdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top