Ken jij deze 5 levenslessen uit ‘10 things I Hate About You’?

Films | In 1999 kwam regisseur Gil Junger met een herwerking van een Shakespeare-toneelstuk op de proppen, genaamd ‘10 Things I Hate About You’. De prent groeide uit tot een tienercultfilm die duchtig over de lippen ging bij jong en oud. Maar hij herbergt ook enkele belangrijke levenslessen. Welke dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

First things first: in ‘10 Things I Hate About You’ zien we hoe de jonge student Cameron (Joseph Gordon-Levitt) zijn eerste stappen zet op zijn nieuwe middelbare school. Hij leert er de bloedmooie Bianca (Larisa Oleynik) kennen die er tevens de meest populaire studente is. Cameron wil dolgraag uitgaan met Bianca maar die mag van haar strenge vader niet op stap gaan met jongens zolang haar ouder zus Katerina (Julia Stiles) niet aan het daten is. Hierop besluiten Cameron en Bianca een jongen op school te zoeken die zo snel mogelijk wil uitgaan met Katerina. Er is echter één detail: Katerina staat bekend als de meest rebelse tiener van de school.

1) Doe je eigen ding

Heel wat tieners hechten bovenmatig veel belang aan hun reputatie en heel soms gaat dat zelfs ten koste van zichzelf. Katerina bewijst dat het ook anders kan. De moedige studente, gespeeld door de Amerikaanse actrice Julia Stiles, kijkt dwars door de sociale hiërarchie op haar Amerikaanse middelbare school heen en doet gewoon haar eigen ding. Ze is niet bang om afgewezen te worden of om uitgelachen te worden en dat maakt haar heel volwassen.

2) Kwetsbaarheid is stoer

Maar Katerina is ook zeer gevoelig en kwetsbaar. Dat blijkt tenminste uit een zelfgeschreven gedicht dat ze voorleest voor de hele klas. In dat gedicht legt ze uit hoe graag ze Patrick wel niet ziet en hoe hard ze hem nodig heeft. Ze laat daarbij ook een traan en dat maakt heel wat indruk op de rest van haar klasgenoten. Katerina bewees met het gedicht dat vrijgevochten zijn niet wil zeggen dat niets je kan raken.

3) Vind iemand die even gek is als jij

Alles in ‘10 things I Hate About You’ draait om de ware liefde tussen Katerina en Patrick (Heath Ledger), maar die liefde vinden we ook terug in het leven van nevenpersonage Mandella en haar vriend Michael. Mandella (Susan May Pratt) is een atypische tiener die haar leven al lezend doorbrengt door gedichten en boeken van William Shakespeare te lezen. Ze wordt op een dag het hof gemaakt door Michael, een vriend van Cameron. Die lijkt bijzonder veel gemeen te hebben met Mandella en houdt van haar omdat ze, net als hem, danig anders is dan de rest van de school.

4) Populariteit is niet alles

Bianca is het populairste meisje van de school. Ze wordt het hof gemaakt door Joey, de coolste jongen van de school, maar dat kan haar niet schelen. Stiekem heeft Cameron immers haar hart weten te veroveren met zijn oeverloze charme en vriendelijkheid. Dit bewijst eens te meer dat populariteit niet alles is als het op liefde aankomt.

5) Ouders zitten vol goede bedoelingen

Walter (Larry Miller), de vader van Bianca en Katerina, heeft zich nogal hardvochtig opgesteld door zijn jongste dochter te hebben verboden om uit te gaan met jongens. Daar zitten echter geen slechte bedoelingen achter. Walter is immers verloskundige van beroep en wil met de strenge regel kost wat kost voorkomen dat één van zijn beide oogappels als tiener zwanger geraakt. Hij had voor een andere aanpak kunnen kiezen, maar de man heeft wel het beste met zijn kinderen voor.

Ontdek '10 things I About You' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top