Brazilië onttroont België als nummer 1 op FIFA-ranking

Rode Duivels | België prijkt vandaag niet langer helemaal bovenaan de nieuwe wereldranglijst van Wereldvoetbalbond FIFA. Brazilië neemt de eerste plaats van de Rode Duivels over.

Door Belga

Deel dit nieuws

Brazilië bleef de voorbije dagen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK foutloos. De Goddelijke Kanaries wonnen zowel van Chili (4-0) als Bolivia (0-4). België maakte een halve misstap in het oefenduel in Ierland (2-2) en won daarna thuis tegen Burkina Faso (3-0). 

In het nieuwe klassement gaat de vijfvoudige wereldkampioen voorbij België en maakt zo een einde aan een onafgebroken heerschappij van de Duivels sinds september 2018. Eerder stond België ook op 1 tussen november 2015 en maart 2016. De Belgen kroonden zich eind vorig jaar voor de vierde keer op rij, en de vijfde maal in totaal, tot Team van het Jaar (2015, 2018, 2019, 2020 en 2021). Het land dat op het einde van elk kalenderjaar de eerste plaats inneemt op de FIFA-ranking, krijgt die award. 

Voor de loting van morgen voor de groepsfase van het WK later dit jaar in Qatar is het van geen tel dat de troepen van Roberto Martinez hun eerste plaats op de FIFA-ranking verliezen. België blijft sowieso reekshoofd. Bij de loting in de hoofdstad Doha worden acht groepen van vier samengesteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top