Tweede 1B'er richting WK? Martinez (Lommel) en Costa Rica kennen tegenstander in WK-barrages

Sport | Alonso Martinez is er woensdagnacht met Costa Rica niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK in Qatar. Los Ticos wonnen wel met 2-0 van hun rechtstreekse concurrent (VS), maar werden op basis van hun doelsaldo doorgestuurd naar de WK-barrages.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooraf had Costa Rica nog twee kansen op een rechtstreeks WK-ticket. Ofwel moest het zwaar winnen van de VS om een beter doelsaldo te krijgen dan de Stars & Stripes ofwel moest het hopen op zwaar verlies van Mexico tegen El Salvador.

Uiteindelijk won Costa Rica wel met 2-0 van de VS, maar dat verschil was te klein om het doelsaldo nog te verbeteren. Daarnaast won Mexico vlot van El Salvador (2-0). Lommelaar Martinez mocht in de 65e minuut invallen bij Costa Rica om nog iets extra te forceren, maar de 2-0 bleef op het bord.

Martinez en co zijn nu veroordeeld tot de WK-barrages. Daarin nemen ze het op tegen Nieuw-Zeeland. De All Whites wonnen de barragefinale van Oceanië tegen de Salomonseilanden (0-5), maar krijgen nu met Costa Rica wel een stevige laatste horde voorgeschoteld.

Twee 'Lommelaren'?

Naast 'vaste klant' Alonso Martinez behoort ook Manfred Ugalde af en toe tot de Costa Ricaanse selectie. De aanvaller speelt momenteel op huurbasis bij FC Twente, maar ligt ook nog onder contract bij Lommel. De Limburgers mogen dus nog hopen op twee WK-spelers in Qatar.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top