Clasico in kwartfinales van de Champions League voor vrouwen zorgt voor recordaantal toeschouwers

UEFA Champions League | De terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League in het vrouwenvoetbal van woensdagavond tussen de Spaanse grootmachten FC Barcelona en Real Madrid heeft een recordaantal van 91.553 toeschouwers naar Nou Camp gelokt. Nooit eerder daagden er wereldwijd zoveel fans op voor een wedstrijd in het vrouwenvoetbal.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het clubvoetbal stond het record op 60.739 toeschouwers, in 2019 in het Madrileense Metropolitanostadion tussen Atlético en FC Barcelona. De drukst bezochte interland is de finale van het WK 1999 tussen de Verenigde Staten en China. In de Rose Bowl van Pasadena, in de buurt van Los Angeles en tevens het stadion waar vijf jaar eerder de WK-finale tussen Brazilië en Italië gehouden werd, namen toen 90.185 toeschouwers plaats.

Bekerhouder Barça trok in de Clasico met 5-2 aan het langste eind, nadat ze ook al de heenwedstrijd in Madrid met 1-3 hadden gewonnen. Daardoor zijn ze als eerste team zeker van een stek in de halve finales.

Later op woensdag mocht PSG als tweede naar de laatste vier. De Parijzenaars hadden in de terugwedstrijd van de kwartfinales genoeg aan een 2-2 gelijkspel na verlengingen tegen Bayern. Na 90 minuten stond er 1-2 op het scorebord, dezelfde stand als in de heenwedstrijd.

Donderdag ontvangt Janice Cayman met Lyon het Italiaanse Juventus en speelt Wolfsburg, de ex-club van Tessa Wullaert, tegen Arsenal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top