Herbeleef de hele Harry Potter-saga in de VOD-catalogus van Proximus

Films | Nu het derde deel in de ‘Fantastic Beasts’-saga binnenkort in de cinemazalen verschijnt, geeft Proximus je de kans om het magische Harry Potter-universum van het begin opnieuw te beleven. De tien films zijn van 31 maart tot 20 april beschikbaar in 'Magische films voor Dreuzels' in de VOD-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Potter 1,2 en 3

Het is intussen al meer dan twintig jaar geleden dat ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ in de zalen is verschenen. De filmadaptatie van het eerste boek in de Harry Potter-saga van J.K. Rowling werd voor het eerst vertoond op 4 november 2001 in Londen. De hyperpopulaire prent was goed voor een internationale box office van meer dan 947,7 miljoen dollar, werd genomineerd voor drie Oscars en legde de basis voor het in totaal acht films tellende magische filmuniversum.

Harry Potter lijkt een gewone jongen te zijn, maar op zijn elfde verjaardag ontdekt hij dat hij over magische krachten beschikt wanneer hij wordt uitgenodigd om school te lopen in Zweinstein. Hij ontdekt dat hij als pasgeborene een aanval overleefde van Voldemort, de kwaadaardige tovenaar. Die heeft nu nog één levensdoel: de jongen doden die zijn magie kon weerstaan.

In de tweede film moeten Harry en zijn vrienden het monster verslaan dat in de Geheime Kamer verblijft, een ruimte die gebouwd is door een van de oprichters van de tovenaarsschool: Zalazar Zwadderich. In het derde schooljaar ontdekt Harry dat de gevaarlijke crimineel Sirius Zwarts niet is wie hij lijkt.

De eerste drie Harry Potter-films zijn van 31 maart tot 20 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Harry Potter 4 en 5

In zijn vierde jaar in Zweinstein, moet Harry Potter alweer een kwaadaardig plan van Voldemort dwarsbomen. Hij die niet genoemd mag worden plant om de jonge tovenaar een kopje kleiner te maken op het Toverschool Toernooi. In de vijfde film slaan Harry en zijn vrienden terug, want dan richten ze een geheime groep op: de Strijders van Perkamentus. Samen bereiden ze zich voor om de krachten van het kwaad te bekampen en de terugkeer van Voldemort in de kiem te smoren.

De Harry Potter-films zijn van 31 maart tot 20 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Harry Potter 6 en 7 (delen 1 en 2)

Het zesde deel in de saga introduceert beduidend meer actie. Harry moet al zijn truuken uit zijn mouw schudden, want Zweinstein is niet meer de veilige thuishaven van weleer. Voldemort blijft zijn rangen maar uitbreiden en alles lijkt af te stevenen op een laatste spectaculaire confrontatie. Het laatste schooljaar van Harry is opgesplitst in twee films. In het laatste hoofdstuk krijgen we de langverwachte clash tussen Harry en Voldemort, de krachten van het goede en het kwade. Maar eerst moeten ze de kwaadaardige tovenaar zien te verzwakken door op zoek te gaan naar de Gruzielementen, voorwerpen waarin een stukje van de ziel van Voldemort gestopt is.

De Harry Potter-films zijn van 31 maart tot 20 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Fantastic Beasts 1 en 2

De gebeurtenissen die we kunnen zien in de spinoff ‘Fantastic Beasts’ spelen zich ruim 70 jaar voor de avonturen van Harry Potter af. We volgen Newt Scamander, een Engelse tovenaar die een groot toevluchtsoord voor magische beesten heeft opgezet. In New York verliest hij enkele van de dieren uit het oog. Daardoor dreigt hij de wereld van de tovenaars aan de Dreuzels te openbaren. In het vervolg beraamt Gellert Grindelwald een aanval en alleen een jonge Albus Perkamentus kan hem nog tegenhouden. Die doet beroep op zijn gewezen leerling, Newt.

De twee ‘Fantastic Beasts’-films zijn van 31 maart tot 20 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Het derde deel in de spinoffreeks komt na enkele keren uitgesteld te zijn geweest in de zalen op 6 april. Perkamentus slaagt er in zijn eentje niet in om Grindelwald te verslaan, dus roept hij opnieuw de hulp in van Newt Scamander. Samen met andere tovenaars, heksen en de doodgewone bakker Jacob Kowalski, gaan ze de strijd aan. Met hulp van nieuwe en terugkerende magische wezens vertrekken ze op een gevaarlijke missie om de legioenen van Grindelwald te ondermijnen. Alles lijkt af te stevenen op een finale confrontatie tussen Perkamentus en Grindelwald.

‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ is vanaf 6 april in de zalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top