Wie worden de tegenstanders van de Rode Duivels op het WK voetbal van 2022 in Qatar?

WK 2022 | Vrijdagavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK in Qatar. België gaat als reekshoofd in de trommel. De loting in het Doha Exhibition and Convention Center begint om 19 uur lokale tijd (18 uur in België). Het WK wordt gespeeld van 21 november tot 18 december.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de loting in de hoofdstad Doha worden acht groepen van vier samengesteld. België is op basis van de FIFA-ranking een van de acht beschermde landen maar het kan nietttemin een grote naam als Duitsland of Nederland treffen in zijn groep. Het schrikt bondscoach Roberto Martinez alvast niet af, zo vertelde hij na de gewonnen oefenpot tegen Burkina Faso. "Ik zeg niet bij voorbaat neen tegen een sterke tegenstander in de groepsfase. Het kan ook voordelen hebben. Een topland mag van mij gerust", zei de Spanjaard. Op het WK van 2018 was Engeland dat ene topland in de groepsfase, naast Panama en Tunesië. Op het WK van 2014 ontliep België de toplanden met Algerije, Rusland en Zuid-Korea in dezelfde poule.

Nog drie tickets te verdelen

Naast België zijn ook gastland Qatar, Brazilië, titelverdediger Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal reekshoofd. Dit maakt dat landen als Nederland, Duitsland en Uruguay in pot 2 zijn beland en bijgevolg potentiële tegenstanders zijn voor de Rode Duivels. Ploegen uit dezelfde confederatie kunnen niet bij elkaar in de groep belanden, met uitzondering van Europese landen. Die zijn met dertien en dus zullen vijf van de acht poules bestaan uit twee Europese teams. Een poule met drie Europese landen kan dan weer niet. Indien België bijvoorbeeld gekoppeld wordt aan Duitsland of Nederland vanuit pot 2, mag er geen ander Europees land uit potten 3 of 4, zoals Polen of Servië, aan die poule toegevoegd worden. 

Overigens zijn nog niet alle 32 deelnemers bekend. Dat zal pas in juni zo zijn wanneer de intercontinentale play-offs en de laatste barragematch in Europa, tussen Wales en de winnaar van Schotland / Oekraïne, gespeeld zijn. Australië en de Verenigde Arabische Emiraten strijden op 7 juni om een plaats in de intercontinentale play-off tegen Peru (13 of 14 juni), de nummer vijf uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatieronde. Costa Rica (Noord- en Centraal-Amerika) neemt het op 13 of 14 juni op tegen Nieuw-Zeeland (Oceanië).

Bekijk de loting voor het WK voetbal live vanaf 17u50 op Canvas, of volg hieronder wie de Rode Duivels loten in de groepsfase.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top