Roberto Martinez kijkt vooruit naar loting: "Topland in groepsfase kan voor mij"

Rode Duivels | Vrijdag staat de loting voor de groepsfase van het WK in Qatar (21 november-18 december) op het programma. Bondscoach Roberto Martinez blikte na de 3-0 oefenzege tegen Burkina Faso dinsdagavond al even vooruit. "Ik zeg niet bij voorbaat neen tegen een sterke tegenstander in de groepsfase", verraste hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In eerste instantie is het belangrijk te weten wanneer we ons eerste duel spelen op het WK", begon de bondscoach. "Dat is belangrijk voor de voorbereiding. En ook voor de fans die tickets willen kopen is het belangrijk natuurlijk. Ik hoop dat ze met veel naar Qatar komen."

Martinez was voor de vorige toernooien niet altijd tuk op sterke tegenstanders in de poulefase. "Ik wilde ze inderdaad misschien wel vermijden", bevestigde hij. "Maar ik heb op het vorige EK ook gemerkt dat groepswinnaar worden niet altijd voordelen heeft. Het format zou moeten veranderen. Als groepswinnaar zou je bijvoorbeeld een ronde moeten mogen overslaan. Dat is in verschillende andere sporten zo. Ik denk dat het nu misschien wel een voordeel is om een topland, zoals Duitsland, te treffen in de groepsfase. Ik ben 'open minded'. Een topland mag van mij gerust."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top