Siebe Van Der Heyden straalt na debuut: "Had dit nooit gedacht enkele jaren geleden"

Rode Duivels | Na Orel Mangala zaterdag in Ierland gunde bondscoach Roberto Martinez dinsdag Siebe Van Der Heyden zijn debuut bij de Rode Duivels. De verdediger van Union speelde negentig minuten in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Burkina Faso. Van Der Heyden was achteraf in de wolken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel gelukkig", stak hij van wal op de persconferentie. "Het is zo leuk het truitje van de Duivels te dragen. Ik had dit nooit gedacht enkele jaar geleden en dan speel ik ook nog 90 minuten. Ik was een beetje zenuwachtig in het begin, maar daarna hervond ik mijn spel en amuseerde ik me. Dat had de coach me vooraf ook opgedragen, om me te amuseren."

De bondscoach roemde de voorbije week Van Der Heyden om zijn trainingsarbeid. "Ik heb op training mijn best gedaan", knikte hij. "Eigenlijk heb ik hetzelfde gedaan als hetgeen ik altijd doe bij Union. Ik heb hard gewerkt en ik ben blij dat de bondscoach het opmerkte."

Als linksvoetige verdediger lijkt een WK-selectie niet onrealistisch voor Van Der Heyden. "Dat laat ik aan de coach over", glimlachte hij. "Ik heb daar niets over te zeggen. Het is al heel zot dat ik er nu bij ben. Ik blijf met mijn voetjes op de grond. Ik kan wel al zeggen dat ik heel hard ga blijven werken. Dat zal nooit veranderen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top