‘Vlaanderen Vakantieland’ terug van weggeweest: Pien Lefranc en Jelle Mels maken debuut

Films | Zaterdag 2 april is het weer zover. Vanaf dan kan je op Éen opnieuw kijken naar het populaire reisprogramma ‘Vlaanderen Vakantieland’. Nu de zomer al een klein beetje aan de horizon komt piepen, doet het programma ons al watertanden van een periode vol mooi weer en prachtige bestemmingen. Dit jaar maken ook twee nieuwe gezichten hun intrede. Proximus Pickx laat je kennismaken met de nieuwe presentatoren en regio’s van ‘Vlaanderen Vakantieland’.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorig jaar kwam het programma van onze openbare omroep terug na een lange periode van afwezigheid. In 2021 kreeg ‘Vlaanderen Vakantieland’ een nieuwe look en feel door onder meer een nieuwe lading presentatoren. Onder meer Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki namen televisiekijkend Vlaanderen mee naar de mooiste plekjes in eigen streek. Vanaf dit jaar krijgt het drietal versterking van Jelle Mels en Pien Lefranc. Veertien weken lang bezoeken zij de fijnste plekjes in eigen streek.

Verrassende parels

Laura, Maureen en Jelle gaan om beurten op pad in een toeristische regio of kunststad. Samen met een bekende Vlaming ontdekken ze er mooie en interessante plekken, genieten ze van culturele of culinaire hoogstandjes en beleven ze leuke activiteiten. In hun rubrieken Soegesties en CoPien de route geven Soe en Pien afwisselend extra tips, die in de regio meer dan de moeite waard kunnen zijn. 

Zoals het ‘Vlaanderen Vakantieland’ betaamt, bezorgt het programma ons opnieuw een dosis inspiratie en goesting om de eigen streek te ontdekken. De coronapandemie zorgde ervoor dat we minder ver mochten en konden reizen, waardoor we meer dan anders op zoek gingen naar leuke plekjes dichtbij huis. Daar wil dit programma verder op ingaan, want ook in ons eigen land valt er heel wat te beleven. Ook in onze streek is er vakantieplezier genoeg voor het hele gezin. Sommige toeristische trekpleisters zijn zelfs tot ver in het buitenland bekend.

Van Westhoek tot Brussels Pajottenland

In de eerste aflevering zijn schoonzussen Stephanie Planckaert en Magali Van Houtte de eerste gasten van het nieuwe seizoen. Laura neemt hen mee naar de Westhoek voor een citytrip in Ieper langs de sporen van de Grote Oorlog. Ze volgen een workshop kaas maken in Keiem (Diksmuide). En ze maken een off-roadtrip op vier wielen, m?t picknick. 

In de tweede aflevering neemt Maureen de bekende acteur Jelle Cleymans mee naar de mooiste plekjes van de leiestreek. Ze worden door de weduwe van Roger Raveel ontvangen in zijn atelier in Machelen-aan-de-Leie. Ze proeven jenever van Filliers in Deinze. En ze fietsen langs de mooiste plekjes aan de Leie, zoals Astene Sas, Sint-Martens-Latem en het kasteel van Ooidonk. Pien gaat dan weer op citytrip in Kortrijk

In de derde aflevering zakt Jelle af richting onze hoofdstad voor een trip doorheen het Pajottenland in goed gezelschap van Thomas Vanderveken. Het duo rijdt met een scooter langs het openluchtmuseum Pieter Bruegel in Sint-Anna-Pede en omgeving. Ze proeven geuze en lambiek in brouwerij Boon in Lembeek. En ook de prachtig gerestaureerde kunstenaarswoning Villa Servais in Halle, nu een B&B, krijgt een bezoekje.

Volg ‘Vlaanderen vakantieland’ vanaf zaterdag 2 april om 18u40 elke week op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top