‘Reizen Waes’ terug van weggeweest: Wat leeft er in de belangrijkste steden van de wereld?

Films | Terwijl de ploeg van presentator Tom Waes de voorbije twee jaar een coronavariant van ‘Reizen Waes’ produceerde, kan Vlaanderens bekendste avonturier dit jaar terug de wereld rondtrekken. In het nieuwe seizoen van ‘Reizen Waes’ bezoekt hij de boeiendste en belangrijkste steden ter wereld. Proximus Pickx vertelt je alle nieuwigheden over het aankomende seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een constante bij alle seizoenen van ‘Reizen Waes’ is het feit dat dit programma keer op keer opvallende en bijzondere verhalen in beeld weet te brengen. Dat het nieuwe seizoen focust op wereldsteden, is volgens Tom Waes dan ook logisch: “Waar vind je die beter dan in enkele van de belangrijkste metropolen ter wereld? Voor deze reeks heb ik een aantal steden die ik dacht te kennen, zoals Mexico City, Londen of L.A., van een heel andere kant gezien.”

Zo brengt een van de nieuwe afleveringen in beeld hoe de hoofdstad van Mexico de laatste jaren hard werkte aan een imagoverandering. Terwijl Mexico City in de voorbije decennia bekend stond om haar drugstrafiek, criminaliteit, smog en luchtvervuiling, werd de afgelopen periode hard gewerkt om de onleefbaarheid van de stad aan te pakken.

‘Nieuwe’ Metropool

Dit seizoen van ‘Reizen Waes’ focust op grootsteden en metropolen, maar Tom Waes en zijn productieploeg ging ook verder dan die miljoenensteden in hun zoektocht naar verhalen. Dat er in Caïro heel erg veel mensen wonen, zal niemand verbazen. Wat wel opvallend is, is dat er op zo’n 45 kilometer van de stad al een ‘nieuw Caïro’ wordt opgetrokken om de stijgende bevolkingsgroei van de grootstad ook in de toekomst aan te kunnen. 

Ook de hoofdstad van Groot-Brittannië barst uit haar voegen. In Londen wonen inmiddels meer dan 9 miljoen inwoners. De grootste stad van West-Europa verwelkomt inwoners van over de hele wereld waardoor de stad een immens aantal verschillende culturen samenbrengt. Samen met zijn kompanen gaat Tom Waes op zoek naar de meest bijzondere gezichten van de stad. Zo gaat hij bijvoorbeeld langs bij een school waar traditionele Britse manieren worden aangeleerd. Verder wijkt hij ook uit naar een Jamaicaanse wijk en traint hij mee met de ‘bare knuckle boxers’ in Oost-Londen.

Ook minder bekende grootsteden

Maar niet alleen Londen, Parijs of Brussel horen bij de grootste steden ter wereld. ‘Reizen Waes: wereldsteden’ zocht ook de minder bekende metropolen van onze aardbol op. Tijdens die zoektocht botsten de programmamakers op Ulaanbaatar in Mongolië. Die stad telt 1,7 miljoen inwoners en dat is meteen meer dan de helft van de Mongoolse bevolking. Dat ook uitgestrekte en dunbevolkte gebieden steeds vaker een grootstad hebben, is dus opvallend. Tom Waes zoekt uit waarom het traditionele, romantische beeld van Mongolië als een land van enkel maar uitgestrekte steppes aan herziening toe lijkt. 

Ook in Los Angeles komt Waes dingen te weten die allesbehalve bekend zijn over de Amerikaanse metropool. Terwijl L.A. bij het grote publiek vooral in het teken staat van casino’s en bekende acteurs vanuit Hollywood, zoekt ‘Reizen Waes’ deze keer de onbekende delen van de stad op. Zo ontdekken de programmamakers ook armere wijken die weinig witte toeristen al opmerkten. Net buiten de stad ontmoeten ze zelfs een heleboel voormalige inwoners van LA die het stadsleven ontvluchtten. 

Volg ‘Reizen Waes: wereldsteden’ vanaf zondag 3 april om 2Ou elke week op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top