ESL Benelux : TheDice en LowLandLions vervolledigen final four

Nieuws | De final four van de ESL Benelux Championship Spring Split zijn bekend! The Dice en LowLandLions wisten KVM Esports en Sector One te verslaan in de laatste eliminatiewedstrijden van de groepsfase. Zij zullen dus de play-offs spelen tegen eClub Brugge en Project Eversio in een LAN-evenement later in april.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een echte clash tussen Nederland en België die maandagavond plaatsvond op de laatste dag van het reguliere ESL Benelux Proximus Championship-seizoen. Sector One en The Dice stonden tegenover LowLandLions en de mannen van KVM Esports in wat hun laatste kans om een plaats in de play-offs veilig te stellen. Beide wedstrijden eindigden in vrij pijnlijke resultaten voor de verliezende teams.

De laatste avond van de groepsfase begon met de ontmoeting tussen KVM Esports en The Dice. Een wedstrijd die begon op Inferno, en waar The Dice niet lang nodig had om een indrukwekkend tempo op te leggen. Het Frans-Belgische team zette zijn eerste voet in de halve finales met een duidelijke 16-4. The Dice hoefde zich niet te forceren om het tweede punt van de match te scoren. Op Nuke klopte het KVM met slechts drie punten meer dan de vorige wedstrijd, wat de dominantie van het roster bevestigde.

Op de tweede map gaf een van de The Dice-spelers, XpG, ons een van de beste highlights van dit seizoen. De Fransman, die zich op ramp van de B-site had verstopt, haalde zijn eerste kill met de Zeus (de taser van het spel; nvdr), voordat hij van wapen wisselde om nog drie spelers met zijn AK-47 neer te halen. Een originele actie die de kijkers zich nog lang zullen herinneren.

Daarna was het tijd voor de tweede en laatste wedstrijd van de avond. Een duel tussen twee organisaties die elkaar goed kennen: Sector One en LowLandLions hebben al tegen elkaar gespeeld op verschillende games, zoals League of Legends, CSGO en Rocket League. Deze keer eindigde de partij in het voordeel van de Nederlandse organisatie.

Op Overpass was Sector One erin geslaagd een behoorlijke T-side te bedwingen. Het team wisselde van kant met een kleine 6-9 voorsprong. Helaas voor S1 bleken de LowLandLions beslissend te zijn in de tweede helft van de map. S1 wist slechts één punt te scoren, waardoor LLL met 16-7 won.

Sector One-fans die hoopten op een comeback kwamen bedrogen uit. De vossen wisten slechts twee ongelukkige rondes te scoren. En het verdedigen was niet eenvoudig voor de ploeg, na de vervanging van dyla door smogger. Sector One verloor met 16-5 en zag zijn kansen op kwalificatie voorgoed verdwijnen.

© ESL Benelux

België zal moeten rekenen op een goede prestatie van eClub Brugge of LowLandLions om een organisatie uit Nederland van de einzege te houden. De details van het play-off weekend zijn nog niet bekendgemaakt, maar we hebben vernomen dat ESL alles op alles wil zetten om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top