Van doelman bij Chelsea tot MMA-worstelaar: de knotsgekke carrière van Ricardo Prasel

Premier League | Eerlijk gezegd hebben we hem nog nooit op professioneel niveau op het voetbalveld gezien, maar Ricardo Prasel was ooit opgenomen in de selectie van het Chelsea van José Mourinho als derde doelman. Uiteindelijk is de boomlange doelman nooit doorgebroken in de voetbalwereld, maar gooit hij sinds enige tijd wel hoge ogen als MMA-vechter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan het einde van de jaren 2000 wordt Ricardo Prasel beschouwd als een grote Braziliaanse belofte in het voetbal. Deze doelman van ruim twee meter lang volgde een opleiding bij Athletico Paranaense en werd al gauw na aankomst op Europese bodem een speler waar veel clubs een oogje op hadden. Het was uiteindelijk Chelsea die hem aan de haak sloeg en hem een contract onder de neus schoof toen hij nog maar 18 jaar oud was. Prasel werd een groot avontuur beloofd maar uiteindelijk draaide zijn contract met Chelsea uit op een sof: de Braziliaan heeft nooit voor de club kunnen spelen.

Voortijdige carrièrewissel

Prasel tekende zijn eerste profcontract bij Stamford Bridge als derde doelman naast grootheden als Petr Cech en Henrique Hilario. De Braziliaan heeft nooit de kans gehad om een voet te zetten op de grasvelden van de Premier League, maar dat weerhield hem er niet van om het naar zijn zin te hebben in Londen.

Hij stond altijd paraat om bij te leren en vroeg meermaals aan Didier Drogba en Michael Ballack om na de officiële training hun beste vrije trappen en strafschoppen te oefenen op hem. "Het was een ongelooflijke ervaring, ze misten geen kans en Drogba was gewoon niet te stoppen", vertelde de doelman onlangs in een interview aan de Duitse tabloid Bild. Een heupblessure dwong hem een stap terug te zetten bij Chelsea en in de zomer van 2011 besloot hij om te verkassen naar Standard. Ook die transfer ging uiteindelijk niet door vanwege aanhoudende heupproblemen. Maar zijn problemen dwongen hem al snel om zijn carrière op 22-jarige leeftijd te beëindigen.  


Koerswijziging

Na zijn voortijdige carrièrestop in het voetbal trok hij terug naar zijn thuisland Brazilië om opnieuw te gaan studeren. Hij leerde onder meer jiujitsu om in vorm te blijven. Zijn trainer merkte bij hem een zeker talent om te vechten. "Toen ik met jiujitsu begon, was ik niet van plan om me op te werken tot professioneel niveau. Ik begon al op de universiteit met jiujitsu als hobby, maar stilaan begonnen er kansen voor mij te groeien."

Prasel nam vervolgens deel aan verschillende competities in zijn land en werd een MMA-specialist. Tegenwoordig kan je de man, die zichzelf "de Duitser" noemt vanwege de afkomst van zijn vader, terugvinden in de Poolse MMA-competitie KSW, die te boek staat als een van de leidende organisaties voor gemengde gevechtskunsten van ons continent. Met elf overwinningen tegenover slechts drie nederlagen kunnen we stellen dat Ricardo Prasel het best goed doet in deze sportdiscipline!

Het programma van de UEFA Champions League kwartfinales op 6 april:

  • UEFA Champions League Multi Live (vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1)
  • Chelsea – Real Madrid (vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2)
  • Villarreal – Bayern Munchen (vanaf 20u50 excusief op Pickx+ Sports 3)
Volg alle kwartfinales van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live.

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top